Un jutge de Madrid ha admès la querella per presumptes abusos sexuals contra un policia espanyol que va agafar pels pits una dona, activista de Femen, per retirar-la de la protesta en la que participava el col·lectiu feminista el passat 20 de novembre a la plaça de Oriente de Madrid. El magistrat Juan Javier Pérez ha admès la querella després de la reforma operada per la llei de 'només sí és sí' presentada per la defensa de l'agredida. Segons el text, al qual ha tingut accés El Periódico, els fets denunciats "presenten característiques que fan presumir la possible existència de delicte" i, afegeixen, "Femen estava actuant de manera simbòlica i pacífica" i que només "cridaven 'al feixisme, ni honor ni glòria'".
La protesta de Femen era contra una concentració organitzada pel Moviment Catòlic Espanyol i les activistes van cridar davant els concentrats; tres de les activistes van ensenyar els pits, com fan habitualment les membres de Femen.
"Pressionant els seus pits amb amdues mans"
Segons relata la querella, quan les activistes es van treure la jaqueta, "van arribar els policies, tots homes" i, mentre alguns detenien dues companyes de la denunciant, "amb evident professionalitat", un altre policia va agafar la noia per darrere "pressionant els seus pits amb ambdues mans, la qual cosa era òbviament innecessari per detenir-la, abusant de la seva situació de superioritat, i servint-se de la seva condició d'agent de l'autoritat". El text afegeix que poc després uns altres policies van tapar la noia amb una jaqueta i que totes tres van ser posades en llibertat després de ser identificades. Finalment, la querella apunta que el funcionari de la policia espanyola portava la identificació numèrica tapada.
L'última acció coneguda de Femen es va produir el passat 30 de març, quan dos activistes es van encadenar a primera hora al pal de la bandera d'Espanya que està a l'entrada del carrer Bailén del Senat per exigir al govern de Pedro Sánchez la derogació de la Llei Mordassa. Així ho va anunciar la pròpia organització activista en un missatge a través de les xarxes socials, on va assegurar que han realitzat aquesta acció “per denunciar que, després de vuit anys de la seva aprovació, la Llei Mordassa segueix en actiu reprimint activistes i moviments socials ". Tot i això, malgrat que Femen assegurava que aquestes dos activistes es trobaven retingudes per aquesta protesta, fonts del Senat van negar aquest extrem, assegurant que només se les va identificar després de realitzar aquest acte.