Nou trasllat de Fèlix Millet. La jutgessa de vigilància penitenciària ha aixecat, aquest divendres, la suspensió del tercer grau que el Departament de Justícia va concedir a l’expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i ara podrà tornar a ingressar a una residència privada per complir la condemna de 9 anys i 8 mesos de presó per l’espoli del Palau de la Música, que va començar a complir des del 2020. Dilluns passat, Justícia va rebre la negativa judicial de concedir-li el 3r grau per malaltia inguarible, i dimarts Millet va tornar a ingressar a la presó de Brians 2, a la infermeria. Aquest divendres, des de la direcció del penal de Sant Esteve Sesrovires es tornaven a fer tràmits per veure si l’expresident del Palau de la Música pot tornar al centre privat. La Fiscalia es va oposar que Millet complís la condemna fora de la presó i ara cal veure si la jutgessa, en la resolució, li permet el total compliment fora, o ha de tornar de dilluns a dijous a dormir a la presó.
Fèlix Millet, de 86 anys, va aconseguir el tercer grau el passat mes d'octubre, que permet sortir cada dia de la presó i tornar només per dormir de dilluns a dijous. I, davant el seu empitjorament de salut, Serveis Penitenciaris va permetre que complís la condemna en un centre privat i assistit, ja que necessita l’ajuda d’una altra persona per fer totes les tasques quotidianes. Millet va ser condemnat a 9 anys i vuit mesos de presó i a retornar 23 milions d'euros que va espoliar al Palau, juntament amb la seva mà dreta i director econòmic del Palau, Jordi Montull. Onze anys després de l’esclat d’aquest cas de corrupció, els dos condemnats van ingressar a presó. L’edat no és un factor determinant per aconseguir flexibilitzar el compliment d'una condemna, però sí l’estat de salut d’una persona.
Responsabilitat civil, pendent
La Fiscalia s’ha oposat a flexibilitzar el compliment de la condemna tant a Millet com a Montull per la gravetat dels fets i perquè no han complert un dels requisits, que és el d’indemnitzar als afectats, en aquest cas el Palau de la Música, tot i que tenen béns embargats.
L’Audiència de Barcelona, amb un tribunal presidit per la magistrada Montserrat Comas, va condemnar el 2017 l’expresident del Palau de la Música i la seva mà dreta i director econòmic de l’entitat, a retornar 23,8 milions d’euros espoliats al Palau de la Música en el 2009. És la quantitat que es va poder demostrar, tot i que podria ser major per la falta de controls. Aquest tribunal és qui alhora executa el retorn dels diners, amb el patrimoni de Millet i Montull embargats. Per ara, s’han retornat més de 12 milions al Consorci del Palau de la Música, formada per les administracions, i a la Fundació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i l’Associació Orfeó Català. Pel que fa als 6,6 milions d'euros que el partit Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va ser condemnat a retornar al Palau, sembla cada cop més difícil que es compleixi perquè hi ha creditors preferents a l’entitat cultural, en el concurs de creditors obert per liquidar els deutes i el partit.