La Universidad Alfonso X el Sabio  ha completat la seva oferta formativa en els àmbits que més ocupació generen amb noves titulacions que inclouen el Màster Universitari en Intel·ligència Artificial o el Master Universitari en Energies Renovables, a fi de promoure models d'excel·lència educativa alineats amb la realitat del mercat que impulsin l'ocupabilitat dels seus estudiants.

Segons va destacar aquest dilluns en un comunicat, aquest afany l'ha convertit en la universitat espanyola "amb més taxa de diplomats treballant en l'àrea que han estudiat", segons les dades obtingudes per U-rànquing.

UAX es reafirma així com a referent de l'educació superior a nivell internacional i aquest any acollirà gairebé 8.000 nous alumnes. En total, entorn de 17.000 estudiants cursaran els seus estudis a la Universitat Alfons X el Savi aquest any, en titulacions de grau i postgrau en les àrees de Salut i Esport, Business & Tech, Enginyeries, Educació o Música.

Per assolir aquesta fita, UAX ha desenvolupat una metodologia que potencia la integració de tecnologia i negoci en totes les seves titulacions, que respon a la realitat d'un mercat en el qual, segons l'estudi Nuevas tecnologies i llocs de treball del Banc d'Espanya publicat aquest any, l'ocupació creix més entre les professions amb més exposició a la intel·ligència artificial. Una conclusió que, segons el mateix estudi, avala la teoria del "canvi tecnològic esbiaixat per les habilitats" que defensa que l'ús de tecnologies dona lloc a treballadors més ben formats.

En aquesta línia, UAX compta ja amb la 'Skill School', un conjunt de programes de formació per a tots els estudiants de la universitat, independentment de la seva titulació, per desenvolupar noves competències i obtenir les certificacions professionals oficials a Data amb IBM, Story Telling per George Town o UX Design i Scrum amb Google.

Aquest curs, la Universitat Alfons X el Savi continuarà desenvolupant els projectes 'UAXmakers', que compten amb el suport d'empreses líders i institucions com la Agència Espacial Europea, Creu Roja, Grup Quirón, Elsevier, Avanade, MS o Sacyr. Aquests projectes plantegen reptes reals als estudiants que, sota la tutoria de les empreses implicades, han de treballar en equip amb companys de diferents titulacions per trobar la millor solució.

La metodologia 'UAXmakers' va un pas més enllà del 'learning by doing' per submergir els alumnes en la realitat de les empreses, replicant l'entorn laboral en el qual diferents departaments col·laboren en el desenvolupament de projectes. A més, les empreses tenen l'oportunitat de veure com es desemboliquen els estudiants en relació amb els seus companys, veure la seva capacitat d'anàlisi, resolució de problemes, proactivitat, etc. qualitats fonamentals en els professionals que necessiten incorporar les seves files.

Precisament, la Universitat Alfons X el Savi va reunir aquest dilluns als gairebé 8.000 nous alumnes que l'han elegit per preparar-se per al seu futur professional, en una jornada en què s'han introduït en les metodologies amb què estudiaran els propers anys de la mà dels degans de les diferents facultats. Guiats per estudiants de cursos superiors d'UAX, coneguts com a "buddies", van visitar les modernes instal·lacions del campus com l'hospital virtual de simulació o l'hospital clínic veterinari, on completaran la seva formació pràctica.

Aquesta pràctica, heretada del model d'ensenyament americà, promou una cultura de treball en equip entre alumnes de diferents titulacions i diferents edats des del primer dia, i és una senya d'identitat de la universitat.