Els vessaments tòxics al riu Besòs a conseqüència de l’incendi en uns magatzems químics de Polinyà ja han causat la mort de més d’un miler de peixos. Les set espècies que hi ha a la zona s'han vist afectades, entre les quals hi ha l’anguila, que es troba en perill d’extinció. Així ho ha explicat Tomás Carrión, director de Serveis de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, si bé ha facilitat dades provisionals, que es tancaran durant els pròxims dies, quan també avaluaran les possibles conseqüències en els ocells.
En declaracions a l’ACN, Carrión ha qualificat l’afectació de “greu” i “comparable” amb accidents anteriors, com el que va tenir lloc el 2019. Una de les conseqüències d'aquest vessament al Besòs és el tancament del Parc Fluvial del Besòs i la platja del Fòrum de forma preventiva. De moment, el comitè de treball avaluarà si el Parc pot obrir aquest dilluns o si, per contra, s'ha de mantenir tancat.
L'incendi a l’interior d'una empresa d’emmagatzematge de productes químics a Polinyà, al Vallès Occidental, va tenir lloc divendres. Un dia després ja es va detectar el vessament al Besòs, que ha comportat la mort de diversos peixos al riu. L'ACA va explicar que una part de l'aigua procedent de l'incendi contenia alguna substància contaminant que va malmetre el tractament biològic de la planta de la depuradora de la Llagosta i, a conseqüència, va acabar al riu. Això va produir escuma al Besòs i la mort d'un miler de peixos.
Des de l'ACA van reconèixer que el sistema de tractament de la depuradora no va ser eficaç perquè la substància contaminant no era compatible amb el tractament biològic que desenvolupa. Per la seva part, l'Ajuntament de Montcada i Reixac i el de Santa Coloma de Gramenet van reunir-se aquest dissabte per començar a coordinar el procés per apaivagar els efectes del vessament, que preveuen que trigarà diversos dies. L'Ajuntament de Montcada i Reixac ja va demanar als ciutadans que no entrin en contacte amb les aigües del Besòs, mentre que els Agents Rurals i persones de l'ADF van procedir a retirar les espècies mortes per no afectar la cadena tròfica.