Totes les parts del cas Millet, també l'acusació popular, s'han negat que els 4 condemnats amb les penes més altes, Fèlix Millet, Jordi Montull, Gemma Montull i Daniel Osàcar, entrin immediatament a la presó abans que es resolguin els recursos que han presentat tots contra la condemna.
La Fiscalia va demanar aquesta vista extraordinària que s'ha fet aquest dilluns al matí i ha demanat que estiguin a la presó la meitat dels anys de condemna —en el cas de Millet i Montull, 4 anys i mig.
Tots al·leguen que no hi ha risc de fugida, que hi ha arrelament familiar, que sempre s'han presentat al jutjat d'instrucció i a les vistes del TSJC quan se'ls hi ha demanat i que mai durant la instrucció no es va demanar la presó provisional tot i que les penes demanades superen els 80 anys de presó. Ara les parts argumenten que amb 9 anys, sent la condemna més alta, no s'entén que es demani la mesura cautelar de presó mentre que la condemna no sigui ferma i no es resolguin els recursos.
La imparcialitat del tribunal
La defensa de Montull ha posat en qüestió el sistema de garanties i la independència del Tribunal en el cas que es dicti la presó com a mesura cuatelar.
La mesura, un cop quedi dictada, no es pot recórrer, a més l'advocat dels Montull considera parcial que el mateix tribunal que ha jutjat el cas i dictat la sentència ara resolgui sobre aquesta mesura.
Millet, la seva salut i la cadira de rodes
Els motius de salut han estat un dels arguments de les defenses. Amb l'edat de Millet, Montull i Osàcar els dolors són molts i diversos. I en el cas de Millet, són greus els problemes de mobilitat. "Limitada i dificultosa", diu l'informe mèdic que avui han aportat. L'advocat de Fèlix Millet, Abraham Castro, ha estat així d'il·lustratiu: "Si no li posa un turbo a la cadira de rodes, com ha de pretendre fugir el senyor Millet, que porta nou anys pràcticament sense sortir de casa seva?".
El mal estat de salut dels dos principals condemnats, Millet i Montull, s'ha fet evident quan han entrat al màxim organisme judicial català.
La jutgessa del TSJC ha citat aquest matí els quatre condemnats —incloent-hi l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar— a una vista, demanada per la Fiscalia, per decidir si ara comencen a complir la condemna a la presó o bé esperen que la sentència sigui ferma.
Les condemnes
La majoria de condemnats han recorregut contra la sentència, que envia a presó quatre de les cares visibles de la gestió del Palau de la Música Catalana: Fèlix Millet, Gemma i Jordi Montull i Daniel Osàcar.
Fèlix Millet i Jordi Montull van ser condemnats a 9 anys i 8 mesos de presó, i 7 anys i 6 mesos de presó, respectivament. A més, tots dos han de fer front a unes multes que conjuntament superen els 7 milions d'euros. A més, han de tornar 23 milions que es van quedar il·lícitament.
Per la seva banda, CDC ha de pagar els guanys que va obtenir de tota l'espoliació, que estan valorats en 6,67 milions d'euros. El seu extresorer Daniel Osàcar va ser condemnat a 4 anys i 5 mesos de presó i a una multa de 3.796.555 euros. Pel que fa a Gemma Montull, la seva condemna puja a 4 anys i 6 mesos de presó i una multa de 2.663.955 euros.