Montserrat Saladié Forasté, estudiant del Màster en Nutrició i Salut de la Universitat Oberta de Catalunya, ha estat seleccionada com una de les sis finalistes del premi “La ciència en femení: Premi al millor Treball Final de Màster”, que reconeix l'excel·lència en l’àmbit agroalimentari.

Els premis busquen fomentar la visibilitat de les dones científiques en sectors clau

El guardó, impulsat per CaixaBank i la Universitat de Lleida a través de la Càtedra AgroBank Qualitat i Innovació en el Sector Agroalimentari, busca promoure l’equitat de gènere en la recerca i fomentar la visibilitat de les dones científiques en sectors clau com l'agricultura, la ramaderia i l'alimentació.

Un projecte que aborda l’alimentació dels infants

En aquesta cinquena edició del premi, s’han rebut un total de 34 candidatures, d’entre les quals ha estat seleccionat el treball de Saladié, titulat: Impacte de l’exposició a disruptors endocrins a través de l’alimentació en l’obesitat infantil i en la microbiota intestinal. Aquest estudi pilot planteja una estratègia per reduir l'exposició dels compostos químics en nens amb obesitat, abordant un problema de creixent preocupació en l'àmbit de la salut pública i del sector agroalimentari.

pexels shvetsa 11368664
Nena menjant. Foto: Pexels.

El projecte no només analitza els efectes adversos dels tòxics ambientals en la salut humana, sinó que també ofereix un model d’intervenció innovador per minimitzar la seva presència en la dieta infantil. Aquesta investigació s’alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, que pretenen garantir una alimentació segura i saludable.

Montserrat Saladié Forasté ha aconseguit una fita destacada amb la seva selecció com a finalista, situant la seva recerca en el focus de la innovació agroalimentària i contribuint a la millora de la seguretat alimentària i la salut infantil.

El projecte analitza els efectes adversos dels tòxics ambientals en la salut humana i ofereix un model d’intervenció innovador

Els premis s’emmarquen en els projectes d’AgroBank per al desenvolupament agrari 

La candidatura guanyadora del premi es coneixerà el pròxim mes d'abril i rebrà una dotació econòmica de 3.000 euros, atorgada per la Càtedra AgroBank. Una aportació que contribueix a impulsar la carrera de les dones en el sector científic i agroalimentari.

CaixaBank, a través d'AgroBank, reafirma el seu compromís amb el desenvolupament sostenible i la innovació en el sector agroalimentari. L’entitat financera ha impulsat diverses iniciatives com Crecemos Juntas i la Càtedra Mujer, Empresa y Mundo Rural, que promouen la igualtat de gènere i el lideratge femení en l’àmbit rural. 

Així mateix, AgroBank ha posat en marxa programes per garantir el relleu generacional i fomentar la digitalització del sector, com la iniciativa Impulso Agro i AgroBank Tech Digital INNovation.