Estiu complicat pel que fa als mosquits, sobretot, els tigre. Les precipitacions que estem tenint aquestes darreres setmanes i la calor podria provocar que enguany hi hagi el doble de mosquits tigre. "Sempre que hi hagi aigua hi haurà mosquits tigre", explica el doctor en entomologia especialitzat en el control del mosquit tigre Mikel Bengoa. Ara bé, el confinament pel coronavirus no en té pas la culpa. En tot cas, ha fet que hi hagi més "percepció perquè estem més pendents o perquè passem més temps al jardí".

De trucs o solucions màgiques no n'hi ha. "La gent que està conscienciada és més fàcil que eviti els tolls d'aigua, el niu perfecte per a aquest tipus de mosquits", detalla l'expert, que col·labora amb l'empresa de control de plagues Anticimex. "Abans estàvem a l'oficina, ara estem a casa. Els nens eren a l'escola i ara també són a casa, per tant ho notem més".

El millor remei, segons Bengoa, és eliminar l'aigua entollada. Així, explica que la majoria de mosquits tigre volaran un màxim de 450 metres en tota la seva vida, alguns només 50. Per tant, si ens acaba picant un mosquit tigre és possible que tingui el "niu" ben a prop. El cas dels mosquits tigre és diferent dels mosquits autòctons de la península que poden volar fins a 3 quilòmetres, per exemple, i per tant, és difícil saber on han nascut.

La temporada de mosquit tigre pot començar a mitjans o finals de maig i allargar-se fins a finals d'octubre o principis de novembre. El pic més alt, però, es troba a l'agost, per les altes temperatures.

Eliminar els focus de cria, doncs, és una de les solucions més eficaces que proposa Bengoa. Però també n'hi ha d'altres si el problema no s'atura, com per exemple, posar trampes específiques per al mosquit tigre prop de zones on podrien fer "niu".

 

 

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram