Ha mort el terrassenc Marc Boada Ferrer, conegut per la seva tasca com a divulgador científic i presentador del programa Quèquicom de TV3 (2008-2011). Tenia 60 anys i ha traspassat aquest dimarts, tal com ha avançat el digital local MónTerrassa. Home de ciència, divulgador, conferenciant, empresari, escriptor, escultor i col·laborador als mitjans, Boada ha estat un home polifacètic i un il·lustre egarenc. Des que s'ha conegut la seva mort, entitats, mitjans pels quals va treballar, universitats i coneguts han expressat nombrosos missatges de condol.
Nascut a Terrassa el 13 de novembre de 1963, Marc Boada va estudiar delineació industrial al col·legi dels Salesians de Terrassa i després va dedicar-se a l'escultura a l'Escola d'Arts Aplicades de Terrassa. Paral·lelament, va dedicar-se a la investigació en branques de la ciència com l'arqueologia, la paleontologia o la geologia, havent participat en recerques sobre jaciments de dinosaures.
El 1986 va ser cofundador de l'empresa Lambda Opto-mecànica, a través de la qual va fer telescopis, i el 1992 fundà Pèndulum Museografia Interactiva, una altra empresa en la qual, amb els seus coneixements d'escultura, durant més de 15 anys va crear material de divulgació científica per a museus. N'és un exemple el Catacaos, el giroscopi que hi ha a les portes del CosmoCaixa de Barcelona des del 2004 i que fa més de 1.200 kilograms i 3 metres d'alçada; també La Corriola, una escultura que li va encarregar la Universitat Jaume I de Castelló; o el conjunt escultòric-científic del Jardí de les Percepcions del Parc de Vallparadís de Terrassa.
El 2006 va començar a col·laborar amb el programa de divulgació científica Quèquicom de TV3 i Canal 33, que va passar a presentar entre el 2008 i el 2011. També ha organitzat tallers de divulgació per a escoles i ha estat professor de fonaments científics i de comunicació científica a l'Escola Massana de Barcelona i a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Des del 2014 va establir-se a Fogars de Montclús, al Montseny, a on impartia tallers científics per a escoles. Escriptor també, va publicar els llibres juvenils amb contingut científic Max Picard i el maleït pèndol de Foucault (La Galera, 2014) i Max Picard i l'enigma dels dinosaures (La Galera, 2015).