La mort d'una dona de 79 anys a l'hospital ha augmentat a 224 la xifra total de víctimes mortals per la DANA al País Valencià. Així es recull a l'últim balanç elaborat pel Centre d'Integració de Dades (CID), publicat aquest divendres a les vuit del vespre, que també indica que nou setmanes després de la catàstrofe continua havent-hi tres persones desaparegudes. Segons informa el diari Levante EMV, la dona havia rebut l'alta, però posteriorment va haver d'ingressar de nou al centre hospitalari per complicacions, i finalment ha mort.
La xifra de víctimes mortals s'havia mantingut invariable des del 12 de desembre passat —fa 22 dies— amb 223 persones. A les 224 víctimes mortals comptabilitzades fins aquest divendres ja se'ls ha practicat l'autòpsia i estan identificades. Del total d'identificacions, 171 s'han aconseguit per l'anàlisi d'empremtes dactilars, 48 per ADN i 5 es corresponen amb identificacions en vida a centres hospitalaris. Els familiars de 223 de les 224 víctimes mortals ja s'han fet càrrec de les restes mortals, després de l'expedició de la documentació judicial necessària per celebrar els corresponents funerals.
El CID és un òrgan tècnic que està integrat per una Oficina Forense i una Oficina de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, amb agents especialitzats de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, i té com a funció principal reunir i supervisar els diferents informes d'identificació que les diferents institucions realitzin a les persones mortes en successos amb múltiples víctimes. Aquest centre és l'únic autoritzat per facilitar públicament als mitjans xifres oficials a través de l'Oficina de Comunicació del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, relatives al tractament mèdic forense i de policia científica del succés.
Retiren 30.000 vehicles de la zona zero de la DANA
La Generalitat Valenciana ja ha retirat 30.000 dels 130.000 vehicles acumulats a la zona zero de la DANA a València, segons ha informat aquest divendres el conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Muz, que ha admès que es tracta d'un "procés lent". Ha recordat que els vehicles "s'han de peritar i cal controlar la traçabilitat i saber on van", fet que fa el procés "més o menys costós". "Estem fent tot el possible per millorar l'eficiència ajudant els ajuntaments, però és un procés delicat i lent, que no avança al ritme que ens agradaria", ha assegurat, i ha afegit que treballen per "augmentar aquest ritme" de retirada.