La NASA ha publicat al seu compte de Twitter una divertida i desconeguda imatge del sol que ha cridat molt l'atenció dels usuaris de la xarxa. La imatge capturada per l'Observatori de Dinàmica Solar (ODS) de la NASA amb llum ultraviolada, en la qual es poden veure, els forats coronals de l'astre rei que estan disposats de tal manera que semblen els ulls i la boca de l'estrella, i ens regalen la imatge del sol 'somrient'. Aquests forats coronals són regions on el vent solar brolla cap a l'espai. La broma de l'agència espacial en vespres de Halloween ha estat molt ben rebuda pels internautes que han contestat amb una gran quantitat de memes.
Say cheese! 📸
— NASA Sun, Space & Scream 🎃 (@NASASun) October 26, 2022
Today, NASA’s Solar Dynamics Observatory caught the Sun "smiling." Seen in ultraviolet light, these dark patches on the Sun are known as coronal holes and are regions where fast solar wind gushes out into space. pic.twitter.com/hVRXaN7Z31
La imatge presa pel satèl·lit SDO, per les seves sigles en anglès, que observa la dinàmica del sol per saber d'on surt la seva energia, i així també poder pronosticar de la manera més exacta possible el clima de l'espai per les missions espacials de la NASA o el poder nociu que poden tenir les tempestes solars a la Terra. Llançada per primera vegada l'11 de febrer de 2010, la nau espacial de l'observatori mesura l'interior del sol, l'atmosfera, el camp magnètic i la producció d'energia.
Possibles tempestes solars
Aquests forats coronals, moltes vegades precedeixen tempestes solars que poden arribar en hores, per aquesta raó els experts estan molt atents a cadascuna de les taques que apareixen a la superfície del Sol. De fet, aquesta foto del passat dia 26 va precedir a una tempesta que va colpejar la Terra aquest divendres, segons va explicar Spacewather.com. En la imatge captada per la NASA s'observen tres grans forats coronals, que són les regions de la superfície de l'estrella que es caracteritzen per tenir temperatures i densitats més baixes que les del seu voltant, on a més el vent solar surt amb força cap a l'espai i per això es veuen fosques, segons va informar l'agència espacial a través d'un tuit. Els mateixos se situen en la corona solar, la capa més extrema del Sol, que està composta per plasma i que s'estén més d'un milió de quilòmetres des del seu origen sobre la cromosfera. Els anomenats forats coronals del Sol, apareixen i desapareixen en la superfície solar constantment.
Una carabassa, un lleó o el sol dels teletubbies?
La divertida imatge compartida per la NASA no ha deixat indiferent a ningú. Molts usuaris de Twitter han comparat la imatge amb una carabassa tallada de Halloween o amb un lleó. Amb unes conegudes galetes de xocolata que tenen una cara feliç i fins amb el sol que apareixia en el programa infantil Teletubbies.
it's also just dawned on me that @TeletubbiesHQ were right all this time about there being a face in the sun pic.twitter.com/l3NGZZqKNB
— ethan's midnights 🕰️ (@ethanisaac01) October 27, 2022