El director de la NASA, Bill Nelson, ha anunciat durant una visita oficial a Buenos Aires, que davant les "múltiples sospites sobre l'existència d'alienígenes", ha designat un comitè de "científics molt distingits" per tal d'investigar i esclarir aquesta qüestió. Nelson ha avançat que faran servir sensors científics aeris per determinar aquest fenomen, i que es preveu que l'informe es publiqui el pròxim mes d'agost. "Espereu fins al mes vinent per tenir una resposta", ha afirmat el cap de la NASA en una roda de premsa a la Casa Rosada, seu de la presidència argentina. Tanmateix, en declaracions prèvies a la Universidad de Buenos Aires (UBA), va voler abaixar les expectatives sobre aquesta qüestió, i va assenyalar que tot i que la NASA continua "descobrint un cosmos extraordinari", encara no s'ha trobat vida fora de la Terra.
La NASA enviarà humans al "costat fosc de la Lluna"
Des de la facultat d'Enginyeria de la UBA, Nelson va fer aquest dijous un altre anunci destacat: hi haurà una missió per enviar humans al "costat fosc de la Lluna" el 2025. Quan es compleixen 54 anys de l'arribada de l'Apol·lo 11, la NASA prepara, en el marc del Programa Artemisa, un nou viatge al satèl·lit terrestre amb l'objectiu de provar noves tecnologies com un pas previ per fer una missió a Mart. "Anem a una altra Lluna, al pol sud, que està plena de cràters i sota una foscor constant", va assegurar.
En concret, hi haurà una primera missió que enviarà quatre astronautes per sobrevolar l'òrbita lunar, i una altra que caminarà sobre la superfície. Nelson va explicar als estudiants que a finals del 2022 ja es va llançar una expedició de prova sense humans a aquesta part de la Lluna, que es troba a una distància d'uns 112.654 quilòmetres de la Terra.
Argentina signa els Acords d'Artemisa
A banda d'aquests anuncis, el motiu oficial del viatge de Nelson era enfortir els lligams en matèria de cooperació internacional amb l'Argentina, que ha signat la seva adhesió als Acords d'Artemisa, que busquen "l'exploració pacífica" de la Via Làctia i compten amb el suport de 28 països. Així, Nelson es va reunir amb el president del país, Alberto Fernández, a qui va agrair l'adhesió als acords. "El que hem discutit és com aprofundirem el nostre vincle i el nostre país continuarà desenvolupant de forma sobirana, amb molta preocupació pel desenvolupament científic tecnològic, el programa espacial", va afegir el ministre de Ciència, Tecnologia i Innovació, Daniel Filmus.
La NASA ja ha col·laborat prèviament amb l'Argentina a través de la Comissió Nacional d'Activitats Espacials (CONAE), a la qual va proporcionar instruments i serveis per desenvolupar satèl·lits d'aplicacions científiques (SAC). Un d'aquests, portava un instrument per analitzar la salinitat de l'oceà i els corrents marins per estudiar el canvi climàtic. Al seu torn, la CONAE va donar suport a campanyes de recerca nord-americana.