Nova nit de festes i 'botellons' a la ciutat de Barcelona, en el primer cap de setmana sense estat d'alarma. Els Mossos i la Guàrdia Urbana han desallotjat aquest dissabte milers de persones que estaven bevent al carrer sense mascareta ni respectar la distància de seguretat. La zona de les platges i el centre històric, com ja és habitual, són els llocs on s'ha concentrat més gent un cop passades les onze, quan tanquen els restaurants.
A dos quarts de dotze, la policia ha desallotjat 500 persones del passeig del Born, una de les zones d'aglomeracions habituals en les últimes setmanes. L'actuació s'ha produït sense incidents. Després, el dispositiu policial ha demanat als centenars de concentrats al passeig de Lluís Companys que buidessin l'espai.
En declaracions als mitjans, l'intendent major de la Guàrdia Urbana, Ricardo Salas, ha assegurat que la nit no ha sigut més complicada que la de divendres, quan es van desallotjar més de 7.000 persones que feien 'botellon' als carrers de la capital catalana. "De moment continuem amb la línia d'ahir. Els punts de reunió habituals estan carregats de gent però no esperem grans complicacions", ha dit.
Imatge: Les deixalles del 'botellon' al Born de Barcelona / ACN
El dirigent policial espera que aquestes aglomeracions nocturnes "vagin disminuint amb el temps" després de dos caps de setmana seguits de concentracions nocturnes de persones. Salas ha recordat que "el problema no és sortir sinó no respectar les mesures de seguretat" i ha aclarit que amb aquests desallotjaments l'objectiu de la policia és aconseguir que la gent "es dispersi" i formi grups més petits. "Podem sortir al carrer, xerrar i passejar. El que no podem fer és anar sense mascareta, compartir alcohol a la via pública, o estar en grups nombrosos perquè això posa en risc a la població", ha afegit.
Els sindicats tenen la solució: reobrir
La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha assegurat que "l'única solució" a botellons i festes il·legals a Catalunya després de l'estat d'alarma pel coronavirus és allargar la restauració fins l'1 de la matinada i obrir l'oci nocturn progressivament fins a les 4 o les 5.
L'entitat afegeix aquest dissabte en un comunicat que "ampliar l'oferta legal és l'única alternativa factible i segura", motiu pel qual demana reobrir l'oci nocturn amb tests previs, codis QR amb traçabilitat, i aparells de desinfecció d'aire i superfícies. Segons Fecasarm, a les festes de pisos i cases particulars se superen "en molts casos" més d'un 400% el màxim d'ocupació d'aquests habitatges.