L'alt comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, Volker Türk, ha enviat una carta oberta al nou propietari de Twitter, Elon Musk, on li assenyala que en aquesta xarxa social "no hi ha d'haver lloc per a l'odi que inciti la discriminació, l'hostilitat o la violència". El recordatori de l'ONU arriba després de dies convulsos a la xarxa social, just després que el nou propietari hi aterrés. Musk ha fet de la llibertat d'expressió la seva bandera, però té un concepte de la llibertat d'expressió que deixa de banda la penalització de certs missatges. Si bé Musk afirma que se seguirà moderant el contingut, s'espera que la moderació sigui més laxa. Això ha posat en alerta des de les Nacions Unides fins a tota mena d'entitats en favor dels drets humans, que es mostren preocupades perquè la xarxa sigui un altaveu de discursos d'odi.
"Twitter té una responsabilitat a l'hora d'evitar que es difongui contingut que malmeti drets de les persones", ha assenyalat la carta oberta de l'alt comissionat, en la qual també ha indicat que "la llibertat d'expressió s'acaba quan hi ha discursos d'odi que inciten a la discriminació, hostilitat o violència". Türk ha subratllat en la missiva: "La llibertat d'expressió no ha de significar una via lliure total"
L'alt comissionat també ha mostrat la seva preocupació pel que fa Musk amb els seus treballadors. Türk ha afirmat que l'acomiadament recent de l'equip encarregat de drets humans a Twitter i de la majoria dels responsables del departament d'ètica i intel·ligència artificial "no són un començament esperançador" del mandat de Musk com a conseller delegat.
Bluesky Social, una possible alternativa a Twitter
El malestar que està generant la gestió d'Elon Musk al capdavant de Twitter ha dut molts usuaris a cercar plataformes alternatives. En aquest context, el fundador de Twitter, Jack Dorsey, ha fet un pas endavant i ha anunciat el llançament d'una versió beta de Bluesky Social, una nova xarxa social basada en la descentralització.
Encara no hi ha data per a la sortida al gran públic d'aquesta nova xarxa social, però aquells usuaris que vulguin fer servir la versió beta es poden apuntar a la llista d'espera que l'entitat té a la seva web. Segons Vanguard, ja hi ha més de 30.000 persones que s'han presentat voluntàries per provar la versió beta.