La coordinadora executiva de l'ONU Dones per a l'assetjament sexual, Purna Sen, ha advertit que sentències com la dictada a Espanya amb el cas de La Manada "subestimen la gravetat" del delicte i suposen un incompliment de les "obligacions clares" que existeixen perquè es respectin els drets de les dones.
Purna Sen ha citat Espanya entre els països on s'ha sentit l'onada del moviment internacional #MeToo o #YoTambién, amb el qual "les dones han pres els carrers, clamant contra la violència a què s'enfronten i manifestant-se en solidaritat amb les seves germanes".
La representant de l'ONU Dones ha recordat que la violència sexual és un fenomen "global" a què "cap organització o país no és immune". "Massa dones senten que ningú no les escolta, que ningú no les creu o s'hi preocupa. Aplaudeixo les dones que han estat tan valentes per parlar, malgrat els riscos", ha subratllat en un comunicat.
Segons ha defensat, l'assetjament sexual és un exemple clar de "violència contra les dones" i els seus responsables han de retre comptes dels seus actes. La impunitat, ha afegit, perpetua la "cultura de la violació" i manté el concepte de culpa sobre les víctimes.
"La suau sentència dels agressors de La Manada a Espanya subestima la gravetat de la violació i perjudica les clares obligacions que existeixen perquè es respectin els drets de les dones", ha lamentat Purna Sen en la seva nota, en la qual ha advertit que la violència continua sent l'expressió de la "desigualtat estructural" que persisteix entre homes i dones a tots els sectors i contextos.