Membres de la PAH han ocupat la seu del Servei Territorial d'Habitatge de la Generalitat a Lleida per exigir una solució per a una família amb quatre fills, dos dels quals menors, que ocupen des de fa sis mesos un pis del barri de la Mariola i que havia de ser desallotjada aquest dijous.
L'immoble, propietat de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, està assignat a una altra família que no hi pot entrar a viure mentre segueixi ocupat. El desallotjament s'ha posposat, de moment, fins dilluns però abans Generalitat i Ajuntament de Lleida s'han compromès a revisar l'expedient d'aquesta família malgrat que l'informe dels serveis socials descarta que hi hagi risc d'exclusió social, cosa que neguen des de la PAH. La Paeria els ofereix anar una pensió com a solució provisional però els afectats ho rebutgen i reclamen quedar-se al pis pagant un lloguer social o que els en facilitin un altre.
La família, amb quatre fills, dos dels quals menors d'edat, porta vivint des de fa sis mesos en un pis que van ocupar al número 25 dels Blocs Joan Carles del barri de la Mariola de Lleida. Des de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya se'ls havia donat de marge fins aquest dijous perquè abandonessin l'immoble ja que aquest està assignat a una altra família "que ha seguit tot el protocol reglamentari" i que "està esperant per poder-hi entrar", segons ha explicat la directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Lleida.
Dolors Tella, directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Lleida, ha explicat que l'informe dels serveis socials de la Paeria determina que la família no compleix els requisits de risc d'exclusió social ja que "si fos així se'ls deixaria estar en el pis o se'ls en buscaria un altre" a través de la mesa d'emergències, malgrat que des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) sí que consideren que existeix aquest risc.
Des dels serveis socials municipals s'ha ofert als sis membres del nucli familiar poder anar a una pensió com a solució habitacional provisional però els afectats no l'accepten i reclamen poder seguir al pis on viuen ara o que se'ls en faciliti un altre de forma definitiva, pagant un lloguer social.
La famíla "es va veure obligada a entrar al pis"
Des de la PAH, que han estat reunits amb Dolors Tella i responsables de l'Agència de l'Habitatge, defensen que la família "es va veure obligada a entrar al pis pel fet que cap administració els donés una alternativa digna". Des de la plataforma lamenten que l'Agència de l'Habitatge hagi decidit fer fora la família del pis "per deixar-la al carrer" sense facilitar-li una solució habitacional definitiva.
El desallotjament, en principi, s'ha posposat fins el pròxim dilluns tot i que Generalitat i Paeria s'han compromès abans a tornar revisar de forma conjunta la situació d'aquesta família i l'expedient dels serveis socials municipals ja que els afectats asseguren que disposen d'informes mèdics que permetrien acreditar l'existència de risc d'exclusió social que no s'han tingut en compte.