El Papa ha abraçat aquest dissabte un israelià i un palestí que han perdut familiars a la guerra per demanar la pau a la Franja de Gaza. Maoz Inon és un israelià que va veure morir els seus pares a mans de la milícia terrorista Hamàs el passat 7 d'octubre, i Aziz Sarah és un palestí que va perdre el seu germà durant els atacs de l'exèrcit d'Israel. La trobada, que ha reunit més de 12.000 persones, ha tingut lloc a l'amfiteatre de l'època romana de Verona en el marc de la visita del Pontífex a Itàlia. Allà l'israelià i el palestí han compartit els seus testimonis i han expressat que el dolor i el patiment els ha unit per crear un futur millor. Ha estat en aquest moment de màxima emoció que s'han fos en una abraçada que a continuació han compartit amb el Sant Pare. Durant la seva intervenció, el Papa Francesc ha recordat que "el patiment d'aquests dos germans és el patiment de dos pobles" i ha elogiat que hagin tingut el "coratge" d'abraçar-se.

El patiment, el terreny comú dels pobles

El Papa Francesc ha subratllat que hi ha un terreny comú on els israelians i els palestins poden retrobar-se com a germans i germanes, i aquest és el "patiment dels dos pobles". El Pontífex, que ha escoltat els testimonis d'ambdós, els ha agraït que hagin compartit els seus sentiments: "Això no és només coratge i un testimoni de voler la pau, és també un projecte de futur", ha afirmat. Durant el seu discurs, el Papa ha posat el focus en els nens que pateixen la guerra cada dia: "Quin futur tindran?", s'ha preguntat. També ha tingut unes paraules pels ancians que han treballat tota la vida per tirar endavant aquests dos països i ara pateixen una "derrota". El Sant Pare ha visitat la basílica de Sant Zenó de la ciutat de Verona durant el matí i posteriorment s'ha desplaçat fins a un centre penitenciari de la zona per dirigir-se a la població reclusa.

Els testimonis insisteixen que cal una societat basada en la justícia

Els testimonis, Maoz Inon i Aziz Sarah, són ambdós empresaris i durant el seu discurs han insistit que cal una societat i una economia basades en la justícia. De fet, israelià i palestí s'han preguntat com poden els joves ser ambaixadors de la pau en un món que busca els beneficis a qualsevol preu. "Com poden els joves ser empresaris de pau quan els llocs de formació estan sovint influïts pel paradigma tecnocràtic i la cultura del benefici a qualsevol preu?", s'han preguntat davant de milers de persones.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!