El papa Francesc ha estat ingressat avui diumenge a l'Hospital de Roma per passar per una "cirurgia programada en el còlon", ha comunicat un portaveu del Vaticà, Matteo Bruni.
Serà sotmès aquesta tarda a una intervenció quirúrgica programada per a "una estenosi diverticular simptomàtica del còlon" a l'hospital Policlínico Gemelli de Roma, ha informat el Vaticà. L'operació serà duta a terme pel doctor Sergio Alfieri i quan acabi s'emetrà un butlletí mèdic, ha indicat el portaveu vaticà, Matteo Bruni, en un escarit comunicat.
A Budapest
Aquest matí s'ha sabut que el papa Francesc viatjarà a Eslovàquia del 12 al 15 de setembre, després de celebrar la mesa final del Congrés Eucarístic Internacional que acollirà Budapest.
"Em sento orgullós d'anunciar que del 12 al 15 de setembre, si Déu vol, em desplaçaré a Eslovàquia per fer una visita pastoral", ha dit el Papa a la plaça de Sant Pere del Vaticà. Ha explicat que abans de l'inici de la visita concelebrarà a Budapest la mesa final del Congrés Eucarístic Internacional i ha volgut donar les gràcies a tots els que estaven preparant el viatge.
"Successivament, del 12 al 15 de setembre de 2021, viatjarà a Eslovàquia, i visitarà les ciutats de Bratislava, Preov, Koice i Šatin. El programa del viatge serà publicat al seu temps", ha afegit.
El delicte de pederàstia en el Codi Canònic
El pontífex ha reformat el Llibre VI del Codi de Dret Canònic sobre les sancions penals a l'Església catòlica. La reforma destaca per la inclusió de la pederàstia com a delicte contra la dignitat de les persones. Segons s'especifica a l'article 1398 del Codi, podrà ser "castigat amb la privació de l'ofici i amb altres justes penes, sense excloure, si el cas ho requereix, l'expulsió de l'estat clerical", segons recull Efe.
La reforma inclou també la tinença o la creació de pornografia, sobre la qual recauen les mateixes penes que contra la pederàstia. La reforma entrarà en vigor el 8 de desembre del 2021 i pretén "respondre adequadament a les exigències de l'Església catòlica a tot el món". "Era evident la necessitat de revisar també la disciplina penal promulgada per sant Joan Pau II, el 25 de gener de 1983", ha explicat el papa Francesc.
També s'incorporen millores tècniques, en especial, en els àmbits del dret a la defensa, la prescripció de l'acció penal i la inclusió de criteris més precisos per determinar les penes. Aquesta darrera afavoreix les decisions respecte "als delictes que causen més dany i escàndol a la comunitat", ha assegurat el Papa. A més, s'incorporen nous possibles casos delictius, com per exemple la violació del secret pontifici o la censura en la recepció de les ordres sagrades, alguns dels quals es van rebutjar en la reforma de l'any 1983.