El papa Francesc es troba "estable" el sisè dia d'hospitalització al Gemelli de Roma i presenta una "lleugera millora" de la pneumònia bilateral que pateix, ha informat el Vaticà aquest dimecres a la tarda. "Les condicions clíniques del Sant Pare es presenten estables. Les anàlisis de sang, avaluades pel personal mèdic, mostren una lleugera millora, especialment en els índexs inflamatoris", assenyala l'últim informe mèdic. La situació del pontífex, doncs, hauria millorat després de l'empitjorament del seu quadre clínic aquest dimarts en diagnosticar-li una pneumònia bilateral juntament amb la infecció polimicrobiana que el va obligar a ser ingressat divendres passat. El Vaticà ja havia informat aquest matí que la nit havia estat tranquil·la, el Papa s'havia despertat i havia esmorzat. 

El quadre mèdic continua sent complex

La Santa Seu ha destacat que "els exàmens de laboratori, les radiografies de tòrax i les condicions clíniques continuen presentant un quadre complex" per a Francesc, que haurà de mantenir el "repòs absolut" que ja li van prescriure els metges fa dos dies. Però malgrat totes les complicacions, el pontífex, de 88 anys, "està de bon humor" i rebent grans mostres d'afecte fora i dins de l'hospital, on les famílies dels nens ingressats al departament d'oncologia li han fet arribar cartes i dibuixos.

fidels resen papa hospital foto efe
Fidels resen pel Papa / EFE

A les portes de l'hospital Gemelli es van congregant fidels que resen pel pontífex i ho fan als peus de la gran estàtua de Joan Pau II. Les pregàries també s'escolten a la plaça de Sant Pere del Vaticà, on pelegrins i turistes resen per la ràpida recuperació del Papa. Com s'ha pogut saber, amb el papa Francesc es troben els seus dos secretaris, que li porten alguns documents i els diaris, mentre el pontífex acompleix algunes activitats laborals, encara que se li ha aconsellat absolut repòs.

La malaltia del Papa

La pneumònia és una inflamació dels pulmons que sol generar-se per un agent patogen que ingressa per les vies respiratòries i afecta els pulmons. Es dona amb més freqüència en forma bilateral, és a dir, afecta ambdós pulmons, i la seva magnitud depèn de la resposta del pacient: pot presentar-se de manera asimptomàtica, amb símptomes lleus, moderats o generar quadres greus en els quals es requereix assistència respiratòria. La malaltia afecta més a persones que tinguin patologies respiratòries preexistents com a asma greu i malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!