El català Park Güell s'ha posicionat com el primer de la llista de parcs més buscats del món a través de Google. El recinte, obra d'Antoni Gaudí, s'ha situat per davant d'altres mítics parcs com l'Hyde Park de Londres, el Central Park de Nova York, o el Retiro de Madrid. El nombre de cerques a Google sobre el Park Güell, és una mostra més del seu gran èxit arreu del món. El Park Güell, conegut pel seu original disseny i elements arquitectònics únics, va atreure 4,2 milions de visitants, tot i que continua sent una xifra de visites per sota de les prèvies a la pandèmia, també conseqüència dels canvis en el sistema d'accés.
L'Spotify Camp Nou —el que queda en peu— és un dels altres atractius turístics de Barcelona. L'associació entre el Barça i Spotify ha afavorit que l'estadi del club blaugrana se situï per davant d'altres recintes esportius, com el nou Santiago Bernabéu a Madrid —segons posició al rànquing— per davant de Wembley, a Londres, el Tokyo Dome i el San Siro de Milà. Tanmateix, com a clubs, ni Barça ni Reial Madrid, se situen entre els 10 més buscats, qui lidera les cerques és l'Inter de Miami, club on juga Leo Messi, per davant de Los Angeles Lakers, l'A el-Nassr Saudita, equip on actualment juga Cristiano Ronaldo, el Manchester City de Pep Guardiola i, en cinquè lloc el Miami Heat.
Israel, Rubiales i Shakira, entre els més buscats
Els termes 'amnistia' o 'lawfare', per a saber què són i el que signifiquen, s'han col·locat entre els més buscats en internet durant 2023. Google ha fet pública la llista de termes més recurrents al cercador més populars entre els internautes, entre els quals s'inclouen les raons de la guerra entre Israel i Gaza. Les notícies que han definit les tendències del 2023 han estat, per aquest ordre: el ChatGPT, les eleccions de 2023, la copa mundial femenina de futbol, Rubiales, Israel, María Teresa Campos, Shakira, Mbappe, Matthew Perry, i Marta Chávarri. La classificació musical l'encapçala Shakira, una de les autèntiques protagonistes del 2023, sens dubte, seguida de María Jiménez —que va morir el mes de setembre—, Tina Turner, Carmen Sevilla —també va morir el juliol de 2023—, Sinead O'Connor, Blanca Paloma, Loreen, Amara, Bruce Springsteen i Íñigo Quintero.
Entre els esportistes, la llista dels més buscats enguany l'encapçala Mbappe, i després del futbolista francès se situen Jennifer Hermoso, Olga Carmona, Sergio Ramos, Salma Paralluelo, Alexia Putellas, Bellingham, Nano Mesa, Joselu i Lamini Yamal. El rastreig dels internautes en relació amb els programes i sèries de televisió arriba al final d'any encapçalat per La Isla de las tentaciones, segons les dades facilitades per Google, i a continuació estan El cuerpo en llamas, The last Of Us, Supervivientes, Machos Alfa, Grand Prix, La promesa, One Piece, Mask Singer y Gran Hermano VIP. I en el top deu de les cerques relacionades amb el cinema figuren Oppenheimer, Barbie, As bestas, Avatar 2, Fast and Furious, Titanic, Megalodón 2, Culpa mía, Guardianes de la Galaxia 3 i Los asesinos de la luna, segons les dades facilitades pel cercador.
El perquè de les coses
La demanda d'informació per conèixer el "per què" està encapçalada per la guerra "entre Israel i Gaza", i a continuació els internautes s'han preguntat sobretot per què es regalen flors grogues el 21 de setembre; per què Twitter es diu X; per què es van avançar les eleccions generals; per què es cancel·la Sálvame, per què no plou; per què no hi és la Lara Álvarez a Supervivientes; "per què no em baixa la regla", "per què suo tant", o per què es fa el Ramadà.
La llista que ha fet pública Google inclou una classificació de les cerques relacionades amb "com", i en aquest cas està encapçala per "com van les eleccions"; "com saber si m'ha tocat mesa electoral"; "com votar per correu"; "com sol·licitar l'ajuda de 200 euros"; "com saber on haig de votar"; "com es vota"; "com comprar Lletres del Tresor"; "com saber si m'han concedit l'ajuda de 200 euros"; "com es diu la nòvia de Piqué", i "com demanar el vot per correu". I a l'hora d'introduir termes per a conèixer "què és", els més teclejats en el cercador durant els últims mesos han estat amnistia, lawfare, botulisme, Hamàs, sinestèsia, tinya, la Kings League, quibuts, sibo i gestació subrogada, segons ha donat a conèixer la multinacional tecnològica.