Aquest diumenge l'expectació al petit poble de Melide a Galícia era tan sols per una cosa: preparar la truita de patata i ou de pagès més gran de la història. Tot el municipi s'ha bolcat en aconseguir la gesta de cuinar aquesta truita de rècord, per la que han fet falta 15.000 ous, 1.700 quilos de patates, 300 litres d'oli, 30 quilos de sal, i la implicació de tot el municipi.
Hoxe Melide afronta o 𝗗𝗲𝘀𝗮𝗳𝗶́𝗼 𝗱𝗮 𝘁𝗼𝗿𝘁𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗺𝗮́𝗶𝘀 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗱𝗲 𝗱𝗼 𝗺𝘂𝗻𝗱𝗼😃
— Concello de Melide (@Concello_Melide) September 15, 2024
📍 Achégate ao Cantón de San Roque e forma parte dun día histórico🎉
👉 15.000 ovos🥚
👉 1700 kg. de patacas 🥔
👉 300 l. de aceite 🪔
👉 30 kg. de 🧂#melide pic.twitter.com/MarScp31Ue
La truita s'ha preparat en una paella gegantina, de 6 metres de diàmetres, un repte per als habitants d'aquest poble d'A Corunya de poc més de 7.000 habitants. Han fet falta 70 persones i una grua per donar-li la volta, no sense un petit ensurt, que va provocar una petita pluja d'ous i patata. Malgrat els imprevistos, després de quatre hores de cocció als fogons, els veïns de Melide han pogut compartir una truita de patates de ni més ni menys que 8 tones amb la que tots van quedar contents amb el sabor, el color i amb la textura d'aquesta pasterada de patata i ou.
Así ha sido el momento de dar la vuelta a la tortilla más grande del mundo que se está preparando hoy en Melide (A Coruña).
— Quincemil (@quincemil15000) September 15, 2024
Se han utilizado 15.000 huevos, 1.700 kilos de patata, 300 litros de aceite y 300 kilos de sal que se han echado sobre una sartén de 6 metros de diámetro. pic.twitter.com/01gCpIeKJH
L'ingredient secret per fer una truita amb èxit
Per evitar-se discussions, sobre si la truita ha de portar ceba o no, els cuiners del poble no han arriscat, i l'han fet sense ceba, apta per a tots els gustos. Encara que a simple vista no sembla la truita amb la millor pinta del món, els veïns asseguren que "el seu sabor és espectacular". La raó és que l'ingredient més important "és fer-la amb afecte", sentencia un dels residents de Melide que s'ha encarregat de la cocció. La Maria José, cuinera d'aquest monstre, assegura que una truita com aquesta necessita "uns bons ous, una bona patata, i tenir traça amb la volta i volta".
Aquest últim pas va ser el que més problemes va donar als veïns de Melide, que a l'hora de donar la volta a la paella, van perdre part de la truita que havien preparat amb tanta cura. Tot i l'ensurt, a Melide han aconseguit l'objectiu que s'havien proposat, i després que els veïns hagin pogut degustar aquesta truita de gegantesques proporcions, ja ostenten l'honor d'haver cuinat la truita més gran de la seva categoria, superant a Vitòria i Bogotà, que lideraven el podi..