La crisi climàtica és un fet incontestable i així ens ho recorden les portades d'aquest dissabte. Aquest cap de setmana, gairebé el 30% dels municipis de Catalunya ja tindrà en vigor restriccions d'aigua —com recull el diari ARA—. El cert és que la primavera i l'estiu —tot i els darrers dies— han registrat pocs episodis de pluja i això està fent que els embassaments del país s'assequin. Els problemes hídrics preocupen el sector agrícola, que ja es prepara per avançar el final de la campanya si no plou. Les mesures excepcionals que s'implementen a 279 localitats catalanes també tenen cabuda a les portades d'El Punt Avui i El Periódico, diari que recorda que les restriccions afectaran uns 700.000 catalans.
En el pla polític, el curs és a punt de començar. Aquest mateix dissabte, Alberto Núñez Feijóo, líder del PP —i, per ara, favorit a les travesses per presidir l'Estat a partir del desembre de 2023—, celebra un acte amb la direcció nacional de la seva formació i diversos presidents de comunitats autònomes per donar el tret de sortida a una 'temporada' marcada per les eleccions municipals i autonòmiques del maig. Serà una batalla que marcarà, probablement, la tendència que pot haver-hi a les generals que es produiran mig any després d'aquestes. Tots els partits tenen ben assenyalada aquesta data per arribar amb bon múscul electoral, i el PSOE —com expliquen les rotatives d'aquest dissabte— no n'és l'excepció. Pedro Sánchez, conscient que les enquestes el situen fora de la Moncloa a partir del 2024, s'aferra a l'esperit que el va portar a vèncer les primàries del PSOE contra tot pronòstic l'any 2017. L'estratègia no és cap altra que la de trepitjar carrer i —intentar— reconnectar amb la societat. L'ABC titula: "El PSOE treu Sánchez al carrer per recuperar el pols perdut a les enquestes". El diari de Vocento explica que el president de l'executiu estatal farà 30 actes fins a finals d'any i que "aprofitarà" que es compleixen 40 anys de la majoria absoluta de Felipe González.
En el que coincideixen l'ABC i La Razón és que això coincideix amb el pla de Yolanda Díaz, que tot just ha començat fa poques setmanes el seu 'procés d'escolta' i també té intenció de fer una bona quilometrada per l'Estat. Malgrat que els socialistes han expressat públicament que els és convenient que "l'espai de Yolanda Díaz estigui fort" per poder tornar a sumar majoria al Congrés amb altres socis, el cert és que ambdues forces semblen competir pels mateixos votants i que la idea força d'aquesta gira per Espanya és vendre's com "el govern de la gent" —així ho diu l'ABC—.
Altres titulars que destaquen de les edicions d'aquest dissabte són, per exemple, que Corinna ha tret al CNI de la seva denúncia contra el rei emèrit Joan Carles I, segons explica El Mundo. Tot i això, manté la denúncia contra Félix Sanz Roldán, exdirector dels serveis d'intel·ligència espanyols, però en la condició d'"amic personal" de l'exmonarca. Una altra notícia que preocupa —i ocupa— les portades és l'avís a navegants de la Reserva Federal dels Estats Units sobre l'efecte de la inflació: aquesta causarà "dolor" a les famílies i empreses. Finalment, La Vanguardia i El Periódico opten per dos temes bastant diferents als que hem mencionat fins ara. D'una banda, el primer informa que l'Estat "planeja formar militars ucraïnesos per lluitar contra Rússia"; de l'altra, el segon dels mitjans citats obre la primera pàgina amb la problemàtica dels 'botellons' i alerta que "els abusos amb l'alcohol es disparen entre els menors".