Reby s'ha adjudicat el premi de la Citython 2021, dins de la categoria de solucions per ajudar els ciutadans de Barcelona a moure's d'una manera més segura, sostenible i saludable, gràcies a un mapa amb informació real sobre l'estat de les vies per a la circulació en bici a Barcelona que pretén millorar la seguretat dels usuaris d'aquest tipus de vehicles de mobilitat personal.
Citython 2021 és un hackathon organitzat per l'EIT Urban Mobility i CARNET–Fundació Centre d'Innovació i Tecnològia de la UPC, que aborda la recerca constant de solucions pràctiques per desenvolupar noves aplicacions de mobilitat urbana, eines tecnològiques, prototips i conceptes empresarials en un breu termini de temps.
Mapa interactiu
D'aquesta manera, l'empresa de mobilitat elèctrica compartida ha desenvolupat la solució anomenat 3Nest, que consisteix en la creació d'un mapa interactiu on, gràcies a la combinació de diferents conjunts de dades, els usuaris que es desplacen amb bicicleta poden visualitzar tota la informació de les vies de la ciutat per poder extremar la seva seguretat, així com els carrils bici candidats a ser construïts a Barcelona.
L'objectiu d'aquesta plataforma, que es presentarà el proper novembre en el marc del Smart City Expo World Congress, és el d'ajudar els diferents agents urbans a conèixer la situació actual de l'ús de la bicicleta a la ciutat de Barcelona.
Cristina Castillo, cofundadora de Reby, destaca que "seguint el nostre compromís de desenvolupament de solucions de transport sostenible, la I+D sempre ha estat una aposta de Reby des de la fundació. Per aquesta raó, és un orgull per a nosaltres poder rebre aquest premi, ja que demostra tot l'esforç que realitza el nostre equip dia a dia per detectar les necessitats, tant de les ciutats com dels usuaris, i trobar la manera de solucionar-lo".
Innovació
Reby va destacar que és "l'única companyia" amb una estructura verticalitzada, la qual cosa li permet dissenyar, produir i distribuir els seus propis vehicles "oferint la màxima qualitat i garanties". Disposa d'un model de patinet V2 amb intermitents incorporats. A més, va ser pionera a nivell europeu en el desenvolupament d'un sistema de control d'estacionament correcte dels vehicles.
La companyia també destaca el seu compromís amb el medi ambient, ja que gràcies a la seva aliança amb la Universitat Politécnica de Catalunya (UPC) ha implementat una prova pilot en diverses ciutats de Catalunya, que consisteix en la instal·lació de sensors ambientals als vehicles de la companyia per traçar mapes de contaminació i suggerir les rutes més netes a temps real per als seus usuaris.
Opera a més de 15 ciutats del sud d'Europa i des de la seva fundació, amb només dos anys de vida, la companyia ha superat el milió de trajectes realitzats, ha generat més de 120 llocs de treball de forma directa que inclouen persones en risc d'exclusió social i ha superat els 800.000 usuaris. A més, la companyia estima que els 3 milions de quilòmetres recorreguts en vehicles elèctrics Reby han suposat un estalvi de 3,6 tones de CO2.