La majoria de presidents autonòmics del PSOE no es refien del CNI i no li han deixat el mòbil perquè revisi si se'ls ha introduït el programa Pegasus d'espionatge. Segons informa El Confidencial Digital, només han acceptat la revisió el president d'Aragó, Javier Lambán, i el de Castella-la Manxa, Emiliano García Page. El ministeri de la Presidència, encapçalat per Félix Bolaños, va oferir aquesta verificació a tots els aparells, després que va revelar que havien estat espiats el president espanyol, Pedro Sánchez; la ministra de Defensa, Margarita Robles, i el titular d'Interior, Fernando Grande Marlaska. La comprovació la fa el Centre Criptològic Espanyol, que depèn del CNI. Bolaños va anunciar que membres del govern espanyol havien estat espiats, presumiblement pel Marroc, per contrarestar l'escàndol que va provocar que els serveis secrets espanyols haurien fet el mateix amb 65 catalans, segons el Citizen Lab de la Universitat de Toronto.
La majoria de presidents del PSOE han optat per reforçar la seguretat de les comunicacions o han fet revisions independents dels telèfons dels seus alts càrrecs, al marge del CNI. La majoria dels presidents del PP han rebutjat també que el CNI revisi els telèfons. En aquest sentit, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assegurat que no té previst seguir les instruccions de rastreig dels seus dos dispositius mòbils. En té un de professional, per al seu equip de confiança al govern autonòmic, i un altre de personal, que gestiona el seu gabinet. I entre els que no han volgut lliurar el telèfon al CNI també hi ha el president de Cantàbria, Migual Ángel Revilla, que descarta qualsevol anàlisi del seu telèfon.
Mentrestant, creix el convenciment que amb el cessament de la fins ara directora del CNI, Paz Esteban, no n'hi haurà prou per tancar l'escàndol. El diari alemany Tageszeitung, conegut com a TAZ, ha apuntat que la fins ara directora del CNI és només "la primera víctima" del CatalanGate, i que amb aquest cessament el president espanyol no podrà donar per tancada la crisi política. "És poc probable que aquesta decisió calmi els ànims a Espanya. El CatalanGate amenaça l'estabilitat del govern espanyol en minoria. Sánchez depèn del suport del partit ERC de Pere Aragonès. I aquest reclama que es desclassifiquin tots els documents sobre l'espionatge. A més, les peticions perquè Margarita Robles dimiteixi són cada vegada més fortes", afirma. Segons el diari, el CatalanGate "sacseja" el govern de Pedro Sánchez.