L'any 1925, els científics van confirmar que existia el calamar colossal i el van anomenar Mesonychoteuthis hamiltoni. Tanmateix, van arribar a aquesta conclusió sense veure'n cap de viu, sinó que a través de diverses restes d'espècimens d'aquest animal van deduir la seva existència. Ara, 100 anys després, s'ha pogut gravar per primera vegada un d'aquests animals vius. L'Schmidt Ocean Institute ha difós la primera gravació d'un calamar colossal viu, enregistrada a prop de les Illes Sandwich del Sud, a l'oceà Atlàntic. 

Fins avui, només s'havia trobat aquest animal mort, però ara els científics tenen imatges de com es comporta en el seu hàbitat. Una càmera a bord d'un submergible robòtic en va captar un jove exemplar a 600 metres de profunditat. Aquest espècimen és molt jove i encara queda lluny del títol colossal, ja que en el moment de la gravació feia 30 cm. La seva joventut també s'aprecia perquè el seu cos encara és majoritàriament transparent. 

Un animal encara poc conegut

Tot i que fa 100 que es té coneixement d'aquest animal, se'n sap poc, encara. Els experts creuen que els calamars colossals poden créixer fins a 7 metres de llargada i arribar a pesar 500 quilos, cosa que els converteix en els invertebrats més pesats del planeta.

Segons informa la BBC, encara no es té gaire coneixement del cicle de vida d'aquests invertebrats, a banda que en la seva joventut són transparents. Tampoc se'n coneix la possible població. Els adults moribunds havien estat filmats anteriorment per persones que pescaven, però mai se n'han vist de vius en profunditat.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!