Les oficines ante mortem habilitades per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil al País Valencià han comptabilitzat ja 93 casos actius per denúncies de desaparició aquest dimecres, quatre més que ahir dimarts, que eren 89. El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha actualitzat les xifres aquest dimecres i ha recalcat que les dades de desaparicions actives i el nombre total de víctimes mortals "són diferents, per la qual cosa no han de ser sumats en cap cas".

En aquest sentit, ha apuntat que els expedients actius de desaparició "poden augmentar o descendir en funció de les noves identificacions dels morts existents, l'increment de denúncies de desaparició o la localització de persones amb vida". Aquests corresponen exclusivament a denúncies on els familiars han aportat diferents dades i facilitat mostres biològiques al costat de les denúncies, que permeten la identificació posterior dels seus éssers estimats.

D'altra banda, la morgue de la Ciutat de la Justícia de València ha rebut des que es va produir la DANA un total de 199 víctimes mortals, totes elles amb l'autòpsia ja realitzada. Del total,145 estan plenament identificades, 127 d'elles per les petjades i les altres 18 per mostres d'ADN. 54 persones segueixen sense poder ser identificades, segons l'última actualització de xifres del Centre d'Integració de Dades (CID).

Totes les víctimes mortals per la DANA, comptabilitzades fins ara, ja han estat derivades a la morgue de Fira València, i les restes mortals de 84 d'aquestes víctimes, ja han estat lliurades a les seves famílies.

Demanen informació a les famílies per identificar a les víctimes

Les oficines ante mortem s'han situat als municipis d'Albal, Alfafar i Algemesí, encara que els familiars també es poden desplaçar a la comandància de la Guàrdia Civil i la direcció de la Policia Nacional a València ciutat. 

Els especialistes forenses i policials en identificació de víctimes mortals que hi treballen insisteixen repetidament en la necessitat que els familiars de persones desaparegudes acudeixin a aquestes oficines per a denunciar i aportar tant mostres biològiques com qualsevol informació que permeti la identificació del seu ser estimat, en cas que aquest hagi mort durant la DANA. Els familiars poden aportar elements i dades que ajudin en el procés d'identificació com fotografies, descripcions personals i antropomètriques, historials mèdics, radiografies, roba o efectes personals, tatuatges, fitxes dentals, operacions quirúrgiques realitzades, ús de pròtesis internes o marcapassos, entre altres.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!