La presidenta del Parlament, Laura Borràs, així com els consellers Josep Maria Argimon, Laura Vilagrà, Gemma Geis i Jordi Puigneró, l'expresident de la Generalitat Quim Torra i l'exconseller Joaquim Forn participaran a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que se celebrarà a Prada (Catalunya Nord).
Aquest estiu, la UCE, punt de trobada del soberanisme català, es desenvoluparà entre els dies 16 i 22 d'agost, sota el lema "Fer dels Països Catalans una nació normal". La inauguració de la 53a edició de la UCE, que se celebrarà a l'Alberg Pau Casals-Canigó, a Prada, comptarà amb la participació del conseller de Salut, Josep Maria Argimon.
El dia 18, Joaquim Forn
El dia 18, Joaquim Forn intervindrà per explicar la seva experiència des de la seva sortida de la presó després dels indults concedits pel Govern espanyol el passat mes de juny. Un dia després, Laura Borràs i Quim Torra participaran, al costat del president de la UCE, Jordi Casassas, en la sessió titulada "Les institucions i Catalunya", mentre que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, protagonitzarà la conferència "Reflexions sobre Catalunya, una nova etapa".
La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Daniel Crespo, i el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, compartiran taula el 20 d'agost en el col·loqui "Universitat, país i recuperació democràtica".
Puigneró també hi serà
El mateix dia, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, parlaran en la sessió titulada "L'espoli patrimonial del Museu de Lleida". La clausura, el 22 d'agost, comptarà amb la presència del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró.
La Universitat Catalana d'Estiu va sorgir a partir de les diades organitzades l'any 1968 a Prada de Conflent, conjuntament pel Grup Cultural de la Joventut Catalana i el Grup Rossellonès d'Estudis Catalans (GREC), després del Maig del 68. A partir d'aquell any, va anar sorgint la UCE per promoure la cultura catalana, fer avançar la llengua i apostar pels Països Catalans, en una època marcada pel franquisme.
Pel que fa al format d'aquesta edició, fonts de la UCE han informat a El Nacional.cat que els més d'un centenar d'alumnes que assistiran a la Universitat podran fer les classes presencialment. Les conferències també s'oferiran per streaming. Els alumnes que es queden a dormir ho podran fer a la Universitat, mentre que la premsa i els professors ho faran a l'hotel. Tanmateix, poden canviar les restriccions d'un dia per l'altre i haver de canviar el format.