A tots ens ha cridat l'atenció i, quan hi haurem coincidit, segur que no ens hem pogut resistir a entrar-hi de cap per veure o per conèixer quina és la persona que ha guanyat el rècord Guinness d’allò que ens resulta més extraordinari o que ens mostra l’habilitat més sorprenent.
Però, per què ens interessen? Pura curiositat? Al final, com veurem a continuació, acaben sent premiats tots aquells que fan o que tenen trets característics o peculiars que surten dels cànons que hem normalitzat i establert al llarg del temps. Per això, us hem escollit alguns rècords Guinness de les diferents categories publicades a la seva web, per mostrar-vos alguns dels premiats que més impacte ens han causat!
L’ésser humà no deixa de sorprendre’ns!
El cas de la Cindy Jackson (Estats Units) és espectacular. S’ha gastat 99.600 dòlars —que vindrien a ser uns 84.281 euros— en operacions d’estètica.
En total li han realitzat 47 intervencions des del 1988, quan es va fer la primera i, per ara, ostenta el rècord Guinness que va obtenir el febrer del 2005. Entre les operacions, la Cindy s’ha fet estiraments facials, retocs al nas, als llavis, a la mandíbula, a l’abdomen, a la cintura i als genolls, entre d’altres.
El 2010, Mehmet Özyürek (Turquia) va obtenir el rècord Guinness per tenir el nas més gros en humans. En total, el nas li mesura 8,8 centímetres.
Lee Redmond (Estats Units) també ens sorprèn. Ostenta el rècord Guinness de les ungles més llargues del món. Unes ungles que va començar a cuidar i a deixar-les llargues el 1979, quan de mica en mica, amb el temps i amb una cura meticulosa, va aconseguir assolir una longitud total de 8,65 metres d’ungles. Un rècord que va aconseguir el 2008 a Madrid.
A principis del 2009, la Lee va patir un accident de trànsit en què va perdre les ungles. En concret, l’ungla més llarga va ser la del polze dret, que en total li va mesurar 90 cm.
Tot i que el rècord de les ungles més llargues de la història en ambdues mans —femenines— segueix en mans de Lee Redmond, l’americana Ayanna Williams —mundialment coneguda com la dona de les ungles més llargues del planeta—, va decidir el passat mes d’abril tallar-se-les. Unes ungles que li van arribar a mesurar 733,55 cm, i li van fer batre el seu propi rècord.
En el vídeo que es mostra a continuació, Ayanna Williams se sotmet a un tractament en què li tallen les ungles que s’ha deixat créixer des de fa 28 anys i que li van permetre convertir-se en una de les estrelles del llibre Guinnesss World Records 2018.
En el moment de tallar-se-les, Williams va reconèixer que ha de ser molt curosa amb els moviments per tal de no fer-se mal o de trencar-se alguna ungla. “M’entusiasma tallar-me les ungles, perquè tinc ganes d’un nou inici”, apuntava moments abans de perdre-les.
Altres rècords Guinness que et deixaran sense paraules
El cas del David Morgan (Regne Unit) és curiós i sorprenent a la vegada. Habitualment les col·leccions són de cromos, imants, clauers, monedes i de moltes més coses diferents i sorprenents, però el cas del David sorprèn. Morgan va decidir optar per col·leccionar ni més ni menys que cons de trànsit de diferents tipologies. En total en té 137 i, aquests, li van permetre aconseguir el rècord Guinness l’any 2000.
En Tom Sietas (Alemanya) va aconseguir el 2008 obtenir el rècord Guinness nedant en apnea una distància de 200 metres sota l’aigua. Un repte que va aconseguir a Pequín, a la Xina. També a Pequín, el mateix any Wang Weibao va aconseguir el Guinness World Record aconseguint aguantar-se amb 4 dits 19,23 segons. Un temps que li va merèixer guanyar aquest reconeixement gràcies al seu equilibri.
Un altre típic que mai falta al rècord Guinness és la persona més longeva que ha viscut o que viu al planeta. El portal publica que fins ara, que se sàpiga, el títol l’ostenta Jeanne Louise Calment (França), que ha viscut 122 anys i 164 dies. Calment va néixer el 21 de febrer de 1875 i va morir en una residència al sud de França el 4 d’agost del 1997. Calment va viure dues guerres mundials, el desenvolupament de la televisió, el naixement de l’automòbil que coneixem avui dia, els avions i molts altres fets històrics que han marcat la societat actual.
Un rècord Guinness molt diferent el va guanyar Bryan Berg (EUA), que va reproduir amb cartes a la Xina, el març del 2010, una rèplica de The Venetian Macao, The Plaza Macao i Sands Macao. Una estructura que en la seva totalitat, mesurava 10,39 metres de llargada, 2,88 metres d’alçada i 3,54 metres d’amplada. Berg va estar 44 dies treballant en l’estructura, en què va utilitzar 218.792 cartes.
Un altre dels guanyadors d’aquest repte mundial és el que es van emportar el 2016 Yang Yongchun i Nine Color Rose Town a la Xina. Van aconseguir crear el paviment artístic més gran que s’ha vist mai, amb una superfície de 2.807,39 m2. La pintura mesurava un total de 391,93 metres de longitud.
Per acabar, Michael Baxter (Austràlia) es va emportar el 2014 el Guinness per fer-se el màxim nombre de tatuatges d’una mateixa sèrie d’animació al seu cos. En total, 203 personatges diferents dels Simpson que es poden veure al seu rostre, i especialment a l’esquena on agrupa la majoria.