Segueix la defensa acèrrima de la Real Federación Española de Futbol (RFEF) de la celebració de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita. El fet de disputar aquesta competició fora de l'Estat espanyol sempre genera una gran polèmica, més després que el president de la Federació, Rafael Louzán, anunciés que s'estudiava portar la Supercopa d'Espanya femenina també al país àrab, una afirmació que ha generat moltes crítiques, ja que és un país on hi ha una enorme discriminació dels drets de les dones respecte als homes. Precisament, un problema d'aquesta mena van denunciar familiars i aficionats dels jugadors del Real Mallorca, que van denunciar situacions d'“assetjament” a la sortida de l'estadi de Gidda després de la semifinal de la Supercopa contra el Reial Madrid, amb persones fent-los fotografies “de prop” i fins i tot, amb “tocaments”. Cristina Palavra, parella del futbolista Dani Rodríguez, va denunciar la situació a les xarxes "el que havia de ser un dels dies més feliços de les nostres vides va acabar entelat per l'angoixa i la por".
Palavra ha decidit alçar la veu mentre la RFEF manté el silenci, ja que, no ha emès cap comunicat oficial sobre els fets, ni el seu president tampoc s'ha manifestat. L'única manifestació des de la RFEF ha estat en declaracions a elDiario.es, que cal diferenciar entre "assetjament, que sempre es vincula al sexual" i "un aclaparament", que segons defensen és el que van sentir les afectades que es van veure angoixades pel "tumult", tot i que els familiars del Mallorca van parlar de "tocaments" no consentits. "Es barreja una mica el que han dit els uns i els altres", apunten des de la RFEF.
El silenci de la RFEF
Des de la RFEF asseguren que des que es va produir aquesta situació van estar en contacte permanent amb el Mallorca per conèixer com es va produir la situació i es va informar les autoritats saudites. "Lamentem evidentment que algú s'hagi pogut sentir d'aquesta manera, però tampoc tenim moltes més dades a part del que diuen els propis afectats", afirmen. Tanmateix, qualifiquen la situació com "un fet absolutament puntual" donada l'elevada seguretat que, segons defensen aporta el país àrab en aquest tipus d'esdeveniments. Des de la RFEF apunten que a la semifinal hi havia més de 1.500 policies, una xifra que va pujar fins als 2.000 a la final de la Supercopa. Des de l'organisme assenyalen que "hi havia moltes dones i nens i a vegades es produeixen situacions en el futbol que ens poden resultar no massa agradables", i insisteixen que el que va succeir a la sortida de l'estadi va ser “una cosa puntual que ja està resolta”.
Aquest dilluns la RFEF emetia un comunicat oficial, però sense fer referència a aquesta situació, sinó per treure pit dels avantatges que té haver traslladat la competició a l'Aràbia Saudita. En aquest sentit, defensava que des de l'arribada de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia el 2020, l'impuls al futbol femení es manifesta des de la base “amb formació, anàlisi, metodologia i formació física per a les entrenadores a més de bones instal·lacions i equipaments per a les jugadores”. “L'aposta de l'Aràbia Saudita pel futbol femení és total”, recalcava el comunicat en boca de la seleccionadora espanyola Ana Ecube.
La denúncia dels familiars
Cristina Palavra en una publicació a les seves xarxes socials ha explicat la situació que van viure a l'Aràbia Saudita. "Jugar la Final Four de la Supercopa d'Espanya és un orgull immens i un capítol inoblidable en la trajectòria del meu marit. Per això, quan va arribar aquest moment tan especial, no dubtem com a família a embarcar-nos en un llarg viatge fins a Jeddha. Era l'oportunitat de ser allà, acompanyant a Dani Rodríguez, perquè aquests són els moments que sempre somies a viure, els que et fan sentir que tot l'esforç ha valgut la pena". En la seva publicació a Instagram ha relatat que "quan sortim del partit, en lloc de sentir-nos segures, vam viure moments de veritable pànic".
I continua: “No només ens van assetjar a nosaltres amb els mòbils, envoltant-nos mentre jo portava als meus fills petits en braços, sinó que també van pegar clatellots a alguns aficionats. Vam passar moltíssima por, com si ens haguessin enviat a l'escorxador, exposats a una situació que mai hauria d'haver-se permès. Ens va decebre profundament l'RFEF”. I ha assegurat que en cap moment es van sentir protegits ni es prenguessin les mesures necessàries per garantir la seguretat dels aficionats que, com elles, havien “viatjat lluny de casa per a gaudir d'un moment únic”. “Ens quedem amb l'amarga sensació que vam ser desemparats quan més necessitàvem suport i organització. És difícil entendre com un torneig tan important per al futbol espanyol es juga tan lluny de la nostra terra i, més encara, com sembla que els diners pesen més que les vides dels qui decideixen viatjar per fer costat als seus equips”.