La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs que el jutge Santiago Vidal va presentar contra la suspensió per tres anys amb la qual el Consell General del Poder Judicial el va castigar per participar en la redacció d'una Constitució catalana. La decisió ha estat adoptada per majoria de 21 magistrats enfront d'11. Els magistrats que han quedat en minoria han anunciat la seva voluntat de presentar vots particulars.
D'aquesta manera, el ple de la Sala Tercera de l'alt tribunal ha rebutjat el recurs que Vidal, actual senador per ERC, va presentar contra el càstig disciplinari que el ple del CGPJ va decidir per a ell al febrer pels seus actes sobiranistes a favor d'una Constitució catalana. Vidal va ser considerat en aquell moment, autor d'una falta molt greu consistent en la "ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials". La majoria dels membres del Poder Judicial van considerar que Santiago Vidal no va complir el seu deure bàsic de fidelitat a la Constitució Espanyola.
La sentència del Tribunal Suprem arriba després mesos de discussió en què els magistrats d'aquest tribunal han evidenciat les seves diferències en diversos plens, fins al punt que han arribat a redactar dues ponències alternatives i de signe contrari. Alguns membres del Poder Judicial ja van estimar al seu dia que la seva postura favorable al procés sobiranista català no era mereixedora d'una sanció tan greu.
En el recurs, Vidal argumentava que el CGPJ va actuar motivat per "criteris ideològics i polítics" i no jurídics, i assegurava que el jutge promotor de l'acció disciplinària del CGPJ, Antonio Fonseca-Herrero, va actuar fora del termini que estableix la llei per impulsar una sanció.
Vidal va advertir aquest cap de setmana que si es rebutjava el seu recurs, demanaria la dimissió del president del TS, Carlos Lesmes. El jutge considera que la seva suspensió és "manifestament irregular, il·legal i sense causa justificada". A més, Vidal va assegurar que estava disposat a presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional i a elevar el cas al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) si es mantenia la suspensió.