Federico García Lorca o l'historiador israelià Yuval Noah Harari. Els prop de 34.000 estudiants que s'han presentat a les proves de Selectivitat han hagut d'escollir entre aquestes dues opcions a l'examen de castellà. Els qui han triat l'opció A, s'han trobat amb un diàleg de 'La casa de Bernarda Alba', i els qui han triat l'opció B, un text sobre la divisió entre homes i dones del llibre 'De animales dioses'.

La majoria s'ha decantat per l'escrit de l'autor israelià i han escrit un text, d'unes 150 paraules, responent a la pregunta de si existeix la igualtat efectiva entre homes i dones en l'actualitat. Els qui s'han decantat pel fragment de García Lorca han hagut de fer una redacció sobre els trets lingüístics dels textos dialogats.

 

A la sortida de la prova els alumnes han destacat que l'examen ha estat fàcil perquè el debat sobre la igualtat home-dona és un tema d'actualitat, que està damunt la taula. La Gemma Curto, una de les alumnes que s'ha presentat a les PAU d'aquest any, ha asseguray que ha pogut fer la seva "tesi molt bé" perquè "com que és un tema bastant actual tenia molts arguments per posar". Una opinió similar té el Pau Conesa que ha aprofitat la el nomenament del nou govern de Pedro Sánchez, amb majoria de dones, per fer la seva argumentació. La Yvone Arbas i el Guillem Zapata troben que l'examen ha estat molt fàcil. "Ens ho havien plantejat d’una manera més difícil", ha assegurat en Guillem mentre que la Yvone ha afirmat que "l'auge de les campanyes feministes reivindicant els drets de les dones" li han facilitat aportar "més arguments".