Després que el passat dimecres un grup de 2.000 persones tractés d'accedir a la ciutat de Melilla saltant la tanca que recorre la seva frontera, aquesta manada un nou grup ho ha tornat a provar. En aquesta ocasió ha estat un grup menor, d'unes mil persones, que continuen amb el seu esforç d'accedir a Espanya des de primeres hores del matí fins a hores d'ara. Segons Efe, uns 300 migrants haurien aconseguit entrar a la ciutat nord-africana. 

La Comandància de la Guàrdia Civil ha observat a les 6 del matí d'aquest dijous un nombrós grup de migrants que s'aproximaven a la tanca, per la qual cosa s'ha activat l'anomenat dispositiu antiintrusió. Cap a les 07:25 hores, després superar els efectius de les forces de seguretat marroquines, les persones que és dirigent a la tanca hi han arribat i han començat a intentar saltar-la, informa Europa Press. En aquest moment han intervingut dispositius  de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, de forma similar al que va succeeix ahir, però amb un grup de poc més d'un miler de persones.

Les forces de seguretat espanyoles requisen els utensilis utilitzats per tractar de saltar la tanca de Melilla / Efe

El nombre de migrants que han acabat poden accedir a territori espanyol són aproximadament un 300, d'entre els quals, unes quantes desenes s'haurien dirigit corrents al Centre d'Estança Temporal d'Immigrants (CETI). Segons els testimonis, la majoria de les persones que han intentat o han aconseguit saltar la tanca provenien de països subsaharians.

Preocupació al govern espanyol 

Isabel Rodríguez, ministra portaveu del govern espanyol, ha qualificat de "preocupant i molt important" la crisi migratòria a Melilla després dels dos salts en dies consecutius a la tanca, els més nombrosos dels registrats fins ara. "Ho estem seguint amb molta atenció, és una situació preocupant i ahir, precisament, el president del Govern feia referència a la Unió Europea per abordar la política migratòria perquè som la frontera sud d'Europa", ha remarcat. 

Però la posició del govern espanyol respecte als fets de Melilla no es limita aquí. Segons publica La Vanguardia, al Ministeri d'Interior hi ha veus que sostenen que no es tracta d'un intent de salt aïllat sinó que darrere considera que hi ha "una clara intencionalitat" de Marroc "per pressionar Espanya".  Les sospites neixen del fet que, les autoritats marroquines no van informar de l'avenç de la columna de 2.500 persones que es dirigien a la tanca, una peregrinació que va durar una bona estona. "És impossible que el Marroc no detecti una columna humana de 2.500 persones –amb referència a la que es va formar ahir– que es mou 15 quilòmetres durant més d’una hora", es lamenta des del Ministeri.