Tiktok pretén limitar el temps d'ús de la seva aplicació als adolescents, un gruix de la població que cada vegada passa més hores voltant per aquesta app. Per tal de limitar l'ús que facin els menors, la companyia enviarà avisos quan aquests faci més d'una hora que fan servir l'aplicació. Aquest avís funcionarà de dues maneres.
Per una banda, als joves menors de 13 anys no només se'ls avisarà que porten una hora a l'app, sinó que per continuar fent-la servir necessitarà el vistiplau patern, que es tradueix en un codi que hauran d'introduir per seguir 30 minuts més. Mentrestant, la resta de menors de 18 rebran únicament l'avís.
L'objectiu de tot plegat és que els joves prenguin una decisió activa per allargar el seu temps d'ús, segons recull RAC1. És a dir, que l'ús continuat de l'app sigui conscient i pas per inèrcia. A més, en el cas dels més petits aquest ús serà sota el coneixement dels pares o tutors. Aquesta nova política s'implantarà a l'Estat espanyol en poques setmanes.
Tiktok, en el punt de mira de la UE i EUA
Institucions internacionals i governs han posat TikTok al punt de mira davant els dubtes de seguretat que genera aquesta aplicació xinesa i recomanen o directament demanen retirar-la dels seus dispositius oficials. El passat dimecres el Parlament Europeu va decidir, igual que altres institucions de la Unió Europea, prohibir l'aplicació xinesa Tiktok als telèfons corporatius dels seus treballadors i europarlamentaris, a més ha recomanat que no s'instal·li en els dispositius personals.
Des dels Estats Units fa mesos que mantenen la seva croada contra Tiktok. El 28 de febrer la Casa Blanca va anunciar que donava 30 dies a les agències federals nord-americanes per eliminar TikTok de tots els dispositius electrònics governamentals. El govern del president Joe Biden compleix un projecte de llei aprovat al Congrés dels EUA a finals de l'any passat que requereix que les agències federals suprimeixin TikTok, propietat de l'empresa xinesa ByteDance, a causa del temor que les dades dels usuaris puguin caure en mans del govern xinès.
Per la seva banda, la Xina afirma que els Estats Units "abusen" en "reprimir injustificadament empreses d'altres països". "Els Estats Units, una gran potència, mostra una falta de confiança en si mateix en témer una aplicació popular entre els joves", afirma la portaveu d'Exteriors xinesa, Mao Ning. La portaveu va instar els Estats Units a "crear un entorn obert, just i no discriminatori perquè empreses de tot el món inverteixin i operin al seu territori.