El Departament de Justícia ha informat que aquest dimecres a la tarda s'ha trobat mort un pres pendent d'extradició als Estats Units a la cel·la que ocupava a Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires. Fonts penitenciàries han informat que la víctima és el creador de l'antivirus McAfee, John McAfee, de 75 anys, que era a la presó des del 4 d'octubre de l'any passat per ordre de l'Audiència Nacional, segons recull l'ACN.

Els professionals de vigilància i els serveis mèdics de la presó han practicat maniobres de reanimació però finalment els metges han certificat la mort. La comitiva judicial s'ha desplaçat al centre penitenciari i investiga les causes del decés. Tot apunta que podria tractar-se d'una mort per suïcidi, informa el Departament.

A principis d'octubre de l'any passat l'Audiència Nacional ordenava l'empresonament del creador del famós antivirus després de ser arrestat a l'aeroport del Prat quan anava a agafar un avió. Ell i dues persones més anaven cap a Istambul. Al control de sortides internacionals, McAfee, que portava passaport britànic, va ser interceptat per una ordre de detenció i extradició de la Interpol emesa pels Estats Units per delicte fiscal.

Aprovada l'extradició als Estats Units

El tribunal de l'Audiència Nacional que va acordar aquest dilluns l'extradició del multimilionari John David McAfee als EUA per delicte fiscal. En l'auto el tribunal desestima l'argument exposat per la defensa del milionari, que assegurava que aquest estava sent perseguit políticament per la seva militància contrària al sistema establert dels diners fiduciaris. En aquest sentit, l'Audiència apuntava que l'argument no se sosté i que les seves motivacions personals "no són rellevants jurídicament".

"No existeix prova acreditativa que tal cosa --la persecució política-- pogués estar succeint, en canvi, la reclamació efectuada té empara en un delicte contra la hisenda pública -evasió fiscal- i les motivacions internes del subjecte per observar una conducta elusiva o rebel al compliment de les obligacions fiscals no són rellevants jurídicament", indicava la Secció Segona de la sala penal de l'Audiència Nacional.

 

 

Imatge principal, John Mcafee / EFE