El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat l'absolució d'un guàrdia civil acusat pel seu concunyat d'haver accedit a bases de dades policials per a investigar presumptes infidelitats seves i explicar-l'hi a la seva esposa. El concunyat —casat amb la germana de la dona del guàrdia civil— l'acusava d'un delicte de descobriment i revelació de secrets, però l'agent va ser absolt per l'Audiència Provincial d'Almeria i després pel Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia, resolucions que ara confirma el Suprem.
Malgrat que ha quedat provat que l'agent va accedir a les bases sense autorització fins a sis vegades entre desembre de 2014 i febrer de 2016 "buscant informació sobre el seu concunyat", "no consten les dades concretes" que va poder conèixer. A més, segons la sentència, és possible que ni tan sols hi hagués informació relativa al parent en la informació consultada, ja que les bases que va revisar l'agent contenien dades derivades d'"actuacions policials o sancionadores", com ressenyes de detinguts, denúncies o ordres judicials.
No es pot determinar vulneració de la intimitat
La defensa acusava el guàrdia civil d'haver accedit, concretament al Sistema Integral de Gestió Operativa (SIGO) i a les bases de dades d'hostalatges, però no es va poder provar durant el judici que l'hagués fet en cap cas. Així mateix, no va quedar acreditat que el guàrdia civil hagués revelat a l'esposa del concunyat "els llocs en els quals s'havia allotjat en companyia d'una dona, viatges, pernoctes fora del domicili familiar o assistència a centres d'oci". El concunyat considerava també que en accedir a les seves dades personals s'havia vulnerat la seva intimitat, però la sala insisteix que no s'ha pogut determinar quines dades va obtenir l'acusat. Desestimant tots els motius del recurs, la sentència condemna al concunyat a cobrir el pagament de les costes del procés judicial.