El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya autoritza a mantenir una setmana més les reunions d'un màxim de 10 persones i el 70% d'aforament als centres de culte. El tribunal no ha resolt encara la petició sobre l'obertura de l'oci nocturn i la limitació horària de les 00.30h.
El Govern ja va remarcar que tenia intenció de prorrogar les mesures, incloses les de l'oci nocturn, sobre el qual s'ha de pronunciar també el TSJC a requeriment dels empresaris del sector. Per mantenir les mesures, el Govern ha argumentat que, tot i la millora dels índexs epidemiològics i sanitaris, la tensió al sistema sanitari que encara existeix impacta sobre l'activitat ordinària programada d'una forma que segueix sent "altament perjudicial" per als afectats.
El tribunal argumenta la seva decisió en factors sanitaris i segons ha justificat el Govern de la Generalitat, que "mostra l'informe de l'Agència de Salut Pública que tot i la millora dels índexs epidemiològics i sanitaris considerats, la tensió mantinguda en el sistema sanitari impacta sobre l'activitat ordinària programada d'una forma que segueix sent altament perjudicial per als afectats. Passa de la mateixa manera amb relació a l'aforament d'assistència als actes religiosos i cerimònies civils, a què es refereix el seu nombre vuitè".
Per tant, queda tot com estava una setmana més. La pròrroga entra en vigor demà, divendres.
Falta, però, la resolució més polèmica i alhora més esperada pel sector de l'oci nocturn, per a la qual el TSJC també va donar 48 hores a la Generalitat perquè argumentés si s'havia de mantenir el tancament i la limitació horària.
De moment, i a l'espera de la resolució, el sector està en peu de guerra i ahir va començar una acampada a la plaça Sant Jaume de Barcelona.
Acampada a la plaça Sant Jaume
Els empresaris de l'oci nocturn han organitzat aquest dimecres una acampada a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar al Govern un calendari de reobertura. El sector vol tornar a obrir amb un 50% de l'aforament, com a mínim, en l'horari habitual i amb l'activitat de ball a les discoteques.
El secretari general del Gremi de Discoteques, Ramon Mas, ha demanat a l'executiu que deixi fer la feina als empresaris i els doni "eines" per fer-la bé. Una d'aquestes és el certificat covid, que acredita que les persones han passat la malaltia, tenen la pauta de vacunació completa o disposen d'un test negatiu abans d'entrar al local. L'objectiu és minimitzar el risc de contagi i garantir així una reobertura "controlada" del sector.
Alguns dels membres de l'acampada faran també una vaga de fam per protestar contra el tancament dels locals de l'oci nocturn. El sector ha reclamat "planificació" i una "solució" després d'un any i mig sense facturar. De fet, els ingressos del sector a Catalunya aquest any representen només un 3% de la facturació del 2019 en el mateix període.