Una altra iniciativa impulsada per Elon Musk a Twitter que fracassa. La xarxa social ha eliminat les etiquetes especials que tenia per a les ràdios i les televisions de les corporacions públiques. Així doncs, han desaparegut dels perfils tant la de "mitjà finançat pel govern" com la de "mitjà finançat públicament". Una gran quantitat de comptes de mitjans tant occidentals, com de la Xina, Rússia i altres països, que prèviament lluïen alguna d'aquestes etiquetes, ja no la tenen, segons ha confirmat AFP.
TV3 i RTVE contra Twitter
TV3 i RTVE no van tardar a reaccionar i aquest dimarts van expressar el seu "desacord total" amb el que consideraven com una "decisió unilateral" i va exigir a Twitter que retirés aquesta distinció. La corporació espanyola remarcava que és un mitjà públic que es finança mitjançant una assignació dels pressupostos generals aprovada pel Congrés dels Diputats, així com "per altres dues fonts de finançament de caràcter privat". És per això que ha sol·licitat a Twitter la retirada de l'etiqueta de "mitjà finançat pel govern" i ha suggerit que, com a molt, sigui substituïda per "mitjà finançat públicament". Per la seva banda, la Corporació Catana de Mitjans es finança amb una dotació pressupostària que aprova el Parlament — que exerceix de fiscalitzador dels mitjans públics TV3 i Catalunya Ràdio, amb comissions periòdiques en què els seus responsables reten comptes davant dels grups parlamentaris.
Elon Musk i la BBC
Aquestes etiquetes a les radiotelevisions públiques occidentals tenen el seu origen en una topada de Musk amb la BBC. El magnat va posar en dubte la independència editorial de la cadena britànica després que fes públiques unes informacions que qüestionaven el seu lideratge al capdavant de Twitter, on apareixien veus i empleat acomiadats que parlaven del caos en el qual s'està convertint l'empresa. En aquell moment, al perfil de la cadena va aparèixer l'etiqueta de "mitjà finançat pel govern", però davant les queixes va aconseguir canviar-la a "mitjà finançat públicament". Altres cadenes com la NPR i la CNN van ser més dràstiques i van abandonar Twitter.
Per a Elon Musk ha estat una setmana autènticament negra. D'una banda, la polèmica de les etiquetes coincideix amb la confirmació per part d'Elon Musk, que està pagant la marca de verificació blava de la xarxa social d'alguns famosos, després que l'empresa hagi retirat l'etiqueta de la majoria dels comptes que no estan subscrites al servei Twitter Blue. "Solo Shatner, LeBron y King", ha contestat el magnat a un missatge. Tant James com King havien anunciat amb anterioritat que no pagarien el servei de subscripció de Twitter, que costa vuit dòlars al mes. King, de fet, va publicar avui un missatge en la xarxa social en el qual assegurava no saber per què li continuava apareixent el famós "tick" blau, ja que ell no s'ha subscrit a Twitter Blue. A més, aquest dijous el seu coet Starship de SpaceX va esclatar pocs minuts després del llançament. Els motius de l'explosió encara estan per determinar. La companyia espacial s'ha limitat a dir que "com si la prova de vol no fos prou emocionant, l'Starship ha experimentat un ràpid desmuntatge no programat abans de la separació de l'etapa".