L'últim rànquing elaborat per la Fundació CyD reconeix la Universidad Alfonso X el Sabio com la universitat espanyola amb millors resultats en ocupabilitat dels seus estudiants durant l'any següent a finalitzar els seus estudis. És l'única universitat del país que destaca en quatre dels cinc criteris analitzats en aquest àmbit: taxa d'afiliació a la seguretat social, taxa de contractes indefinits, taxa d'ocupació en l'àmbit d'estudi i taxa d'autònoms.
Aquests resultats són un reflex de la missió de la universitat, que busca crear el talent que demanden les empreses i que l'ha portat a tancar gairebé 9.000 acords amb empreses per impulsar la formació dels seus estudiants. A més, són prova de l'èxit del model educatiu únic d'UAX, que promou l'esperit d'innovació i emprenedoria entre els seus alumnes a través de projectes reals desenvolupats al costat de referents en la indústria.

El rànquing de la fundació CyD ha analitzat 81 de les 89 universitats que hi ha actualment a Espanya i situa a la Universitat Alfonso X el Savi com una de les tres millors universitats per estudiar Farmacia, i és la que milloris resultats obté en ocupabilitat, en crèdits de pràctiques i en qualificació del professorat davant les universitats de Navarra i de Barcelona, que completen el pòdium.

Respecte als estudis de grau, l'última edició d'aquest rànquing subratlla l'alt rendiment de la universitat en el percentatge d'estudiants que finalitzen l'ensenyament en el temps previst. Un criteri que la situa com la universitat privada de Madrid que té la taxa d'èxit més gran entre els alumnes que cursen el Grau de Farmàcia.

El rànquing ressalta també el nombre d'hores de pràctiques que realitzen els seus estudiants des del primer any de carrera. Per impulsar aquesta formació pràctica, UAX va posar en marxa fa uns anys l'Aula de Simulació d'Oficina de Farmàcia al costat de Cofares, que permet als estudiants del Grau en Farmàcia realitzar simulacions pràctiques en una reproducció a escala real d'una oficina de farmàcia, equipada amb mobiliari, sistemes de programari i maquinari de gestió farmacèutica Farmanager i amb productes de diferents marques de parafarmàcia.

La internacionalització és un altre dels punts forts de la Universitat Alfons X el Savi, tant pel nombre d'estudiants internacionals com pel claustre de professors, compost per docents de diverses nacionalitats. En aquest sentit, destaquen també els programes actius que faciliten la mobilitat dels estudiants de grau i la possibilitat de realitzar pràctiques a l'estranger.

La Fundació CYD analitza, en l'onzena edició del seu Rànquing CYD, la contribució de 81 universitats de tot Espanya en diversos factors com a ensenyament i aprenentatge, investigació, transferència de coneixement, internacionalització, aportació al desenvolupament regional i inserció laboral.