El 8 de març de 2020, Dia Internacional de la Dona, no hi haurà vaga feminista d'àmbit estatal perquè no existeix unanimitat entre els diferents territoris a l'hora de convocar-la. En aquest context, la Comissió 8-M estatal no llançarà una convocatòria conjunta ni farà una crida global a les dones perquè facin vaga, una cosa que sí que va fer el 2018 i el 2019.
Ara bé, a Catalunya, la CGT i la IAC donen cobertura legal a la convocatòria de vaga ininterrompuda de 24 hores aquest any i de la mateixa manera ho han fet la Intersindical-CSC i la CNT. Malgrat tot, ni CCOO ni la UGT secunden la vaga aquest any.
Els "problemes" d'enguany
La vaga laboral es torna a convocar el 8-M, com en els dos darrers anys. Des de la Intersindical asseguren que són conscients de la dificultat que la vaga sigui en diumenge, ja que en limita el seguiment, però alhora permet fer vaga i visibilitzar els col·lectius que treballen en festius, alguns clarament feminitzats i precaritzats, com ara la neteja, l’hostaleria o la cura de les persones. D'aquesta manera, creuen que han de facilitar sortir al carrer i visibilitzar-se arreu del país.
Detallen que els motius per convocar vaga laboral el 8-M són específics en tant que persegueixen denunciar les violències i desigualtats que ens travessen a les dones, també i concretament en el món laboral, així com reivindicar mesures polítiques i laborals que les reverteixin i les erradiquin. I històrics en la mesura que aquestes condicions de vida i de treball les hem patides sempre i ens són imposades pel fet de ser dones. I es pateixen cada dia, també els diumenges.
Manifestacions 8-M
A Barcelona, la manifestació començarà a les 17.00 hores a la plaça Universitat, però es preveu que hi hagi convocatòries a totes les capitals de província.
A més a més, el Sindicat d’Estudiants ha convocat per a aquest divendres 6 de març una vaga estudiantil a nivell espanyol contra el pin parental i per una educació igualitària.
El 2018 va tenir lloc la primera vaga feminista de 24 hores
Fa dos anys, es va convocar la primera vaga feminista de 24 hores en la història d'Espanya sota el lema "Sense nosaltres, es para el món". Aquesta crida a parar es va repetir un any després, el 8-M del 2019, quan la Comissió 8-M va cridar a participar en una vaga feminista laboral, de cures, de consum i estudiantil. A més, aquell any es va organitzar una 'revolta feminista' amb diverses accions de carrer durant els vuit dies previs al 8 de març.