L'humorista català Peyu no és cap estrany a la polèmica, ni tampoc a la censura. Segons ha fet públic aquest diumenge la delegació de l'Assemblea (ANC) a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), l'Ajuntament del municipi va "vetar" l'actuació que l'humorista tenia previst per ahir dissabte. En rebuig a aquesta decisió, desenes de veïns es van concentrar a la plaça XicMateu i van projectar vídeos humorístics d'en Peyu en una pantalla. Així ho ha explicat l'Assemblea en un tuit publicat aquest diumenge. En reacció a això, el mateix Peyu ha repiulat el missatge com a mostra d'agraïment. 

"La reacció del poble"

Davant del veto que diuen va imposar l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, governat pel PSC i Ciutadans, al polèmic humorista, "la reacció del poble va ser espectacular: a la plaça XicMateu es va "improvisar" unes projeccions dels  seus últims gags", ha detallat l'Assemblea en un missatge a Twitter. La convocatòria a l'acte dirigit a l'Ajuntament deia: "No ens agraden els vetos. No voleu en Peyu... dues tasses". Tal com es pot apreciar en les imatges, el resultat va ser un grup de veïns que van poder gaudir dels acudits de l'humorista, encara que a través d'una pantalla. 

El gallardo español

L'humorista Peyu, molt conegut per les seves aparicions a programes com l'APM de TV3, El matí i la mare que el va parir de Ràdio Flaixbac, el Fricandó matiner de RAC 105 o el Versió RAC 1, porta a Barcelona l'espectacle El gallardo español, que ja ha estat representat a diverses localitats de Catalunya. Es tracta d'una obra de teatre d'humor àcid que toca temes de màxima actualitat, com la manipulació dels mitjans, el racisme i la crisi dels refugiats, però que té com a eix central la repressió i la censura que es viu a l'Estat espanyol. Tot i que aquest espectacle està interpretat en clau catalana, no renuncia a fer incisius retrats d'altres temes que afecten el conjunt de la humanitat. Alguns personatges de Peyu comparteixen l'homofòbia i el racisme de tants membres de la nostra societat (i de moltes altres). L'acarnissament morbós de la premsa rosa en els successos més truculents, la cura exagerada d'infants que són tractats com si fossin ous, el rebuig als estrangers... L'obra arriba al seu punt més emotiu amb la crítica a la inacció general davant la crisi dels refugiats a la Mediterrània i a la mort dels nens que intenten fugir dels seus països creuant el mar.

 

Foto principal: veïns de Sant Esteve Sesrovires miren gags d'en Peyu / @anc_ses via Twitter