La Viquipèdia en català ha arribat als 750.000 articles amb la creació de la pàgina 'Ghadr-110' a les 21:29 hores del 21 d'abril de 2024, creat per l'usuari Mcapdevila. La versió en català va ser la segona del món a tenir articles després de l'anglès, i va aparèixer a partir d'una edició feta a Andorra la Vella el 17 de març del 2001, l'article 'Àbac'. Des de llavors la comunitat catalana va necessitar 7 anys per assolir els primers 100.000 articles, mentre que d'aleshores ençà, tot es va accelerar i dos anys i mig després (2010) ja se n'havien aconseguit 250.000. Finalment, l'11 de març de 2016 la Viquipèdia en català va assolir els 500.000 articles amb una doble fita, atès que coincidí amb el 15è aniversari.
En un comunicat, la Viquipèdia en català anima a no tenir por de participar-hi millorant entrades i creant-ne de noves, ja sigui traduint articles d'altres llengües o (cosa que té un valor afegit) escrivint articles originals. Es fa col·laborativament entre milers de voluntaris que hi participen desinteressadament amb només tres requisits: domini bàsic de l'idioma, fonts fiables i ganes de compartir coneixement. Aprofitant aquesta celebració, la comunitat que fa possible la Viquipèdia i els projectes germans torna a recordar la importància de configurar bé lingüísticament els dispositius (ordinadors d'escriptori, tauletes, telèfons, etc.) i també les aplicacions i els navegadors d'Internet. "Fer el pas de tenir-los en català com a idioma prioritari és una mesura simple, però que representa un impuls enorme a la nostra llengua", reivindiquen.
Fan una crida als joves a participar-hi
A més, la Viquipèdia ha fet una crida a tots els joves a participar-hi. Asseguren que necessiten noves fornades d'usuaris, i en especial voluntaris joves amb mirada tecnològica renovada, més dones editores i individus amb un perfil tècnic que ajudin a superar les dificultats d'interfície, accessibilitat i impacte que el milió d'articles sens dubte comportaran. "Finalment, continua més viva que mai la necessitat que s'hi incorporin nous viquipedistes d'arreu del domini catalanoparlant, sobretot de fora de Catalunya i dels indrets on encara es noten més mancances de contingut i de múscul comunitari", asseguren en un comunicat.