Vueling recuperarà la ruta entre Barcelona i Tel-Aviv (Israel) a partir de la tercera setmana de juny, segons ha informat aquest dijous en un comunicat. En concret, els avions tornaran a enlairar-se amb aquesta ruta a partir del dia 22 de juny. L’aeroport del Prat i Tel-Aviv comptaran amb quatre connexions setmanals, els dilluns, dimecres, dijous i dissabtes. L’aerolínia, del grup IAG, havia suspès els vols a l’octubre arran de la guerra a Gaza.

L'últim servei que va volar de Barcelona a Tel-Aviv va ser el diumenge 8 d'octubre de 2023, però sense passatgers perquè després pogués tornar a la capital catalana amb desenes de persones que estaven pendents de tornar i membres de la tripulació que també esperaven per sortir del país. La companyia va suspendre els vols "atesa la complexa i incerta situació a Israel i per motius de seguretat" i "en espera de possibles canvis en la situació extraordinària actual".

Un conflicte amb milers de morts

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va dir aquest dimarts que els morts palestins a la guerra de Gaza són més de 35.000 i no la meitat com sosté ara Israel, i que d'aquestes víctimes unes 24.000 han estat completament identificades, 11.000 estan en procés de ser-ho. A aquestes víctimes mortals cal afegir 8.000 cadàvers que s'estima que estan sota la runa.

"La xifra total no s'ha mogut i el 60% d'aquestes víctimes han estat dones i nens", va dir el portaveu de l'organització, Christian Lindmeier, després de ser preguntat sobre les afirmacions d'Israel que les Nacions Unides han rebaixat pràcticament la meitat la xifra de dones i menors assassinats als atacs israelians. "Ara el Ministeri de Sanitat de Gaza va més lluny i identifica cada cos, cada mort, dona nom a aquestes persones i informen les famílies", va comentar.

Va relatar que el procés d'identificació de cadàvers és terriblement penós, ja que inclou la identificació de cossos carbonitzats, inclosos els nens. De la mateixa manera, el portaveu de l'Oficina de Coordinació d'Ajuda Humanitària (OCHA) de les Nacions Unides, Jens Laerke, va emfatitzar  que "no hi ha res a corregir" en relació amb el nombre de víctimes.

Lindmeier va explicar que la identificació i registre de persones mortes es realitza en instal·lacions mèdiques o en morgues, i "no comprèn les que estan en fosses comunes, sota edificis destruïts o (que van morir) en àrees que estan fora de l'abast (dels equips de socors) a causa de la intensitat del conflicte". A aquestes xifres s'hi afegeixen els gairebé 79.000 ferits gazians registrats des del 7 d'octubre passat, quan Hamàs va atacar Israel i va causar 1.200 morts de civils.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!