Un total de 36 empreses i dissenyadors catalans participen aquesta setmana a la Milano Design Week, l’esdeveniment firal més important dins de l’àmbit del disseny a Europa. 31 d’elles participen a la fira del moble (Salone del Mobile) amb els seus propis espais i cinc més, al Fuorisalone, que engloba els esdeveniments que se celebren en edificis i altres llocs emblemàtics de Milà, més enllà del recinte firal.

brera design district 2017 743c25
 

Exposició al barri de Brera

Enguany, a més, el disseny català s’exhibirà a l’exposició Inspired in Barcelona: SPA, que organitzen la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i Barcelona Centre de Disseny. La mostra, ubicada al districte de Brera, se centra en la il·luminació, amb una instal·lació dissenyada per l’artista català Guillermo Santomà que s’exhibeix a l'església de Santa Maria del Carmine.

guillermo santoma MDW23 DSC8715 250x375
 

L’exposició compta també amb la participació de les empreses catalanes SIMON, Bover, Estiluz, Faro Barcelona, Lamp, Marset, Parachilna i Vibia. L’objectiu de la iniciativa Inspired in Barcelona és posicionar el sector del disseny de Catalunya i la marca Barcelona amb valors com la creativitat, el disseny, l’arquitectura i les tendències.

La trentena d’empreses i dissenyadors catalans que participen en total en aquesta edició de la Milano Design Week són: Aclara Lighting, Antoni Arola, Balliu Export, BD Barcelona, Beneito & Faure Lighting, Bover, Calmaoutdoor, Carpyen, CasaDesús, Coolwood, Cosentino, El Torrent, Estiluz, Emiliana Design Studio, Estudi Manel Molina, Faro, Fábrica Electrotécnica de Diseños Exclusivos (FEDE), Francesc Rifé Studio, Kettal, Kriskadecor, LedsC4, Luxcambra, Marset, Martín Azúa, Nanimarquina, Nomon, Nutcreatives, Resol, Robinlamps, RS Barcelona, Santa & Cole, United Alabaster, Vergés, Vibia, Ramos+Bassols i Roca.

2023 sharelink
 

Un esdeveniment d’importància mundial

El Salone del Mobile, que aquest 2023 celebra la seva 61a edició, agrupa cada any més de 370.000 visitants de prop de 190 països i mostra els productes de 2.300 empreses d’arreu del món que s’especialitzen en el disseny. Segons dades de la Generalitat (de l’any 2019, les darreres disponibles), a Catalunya, el sector del moble i l’interiorisme inclou 1.468 empreses que ocupen 47.584 persones. Aquest sector representa l’equivalent al 2,13% del PIB català, ja que les companyies que s’hi dediquen sumen una facturació vinculada directament a aquest àmbit de 5.006 milions d’euros. Per segments de negoci, les empreses catalanes es dediquen principalment a les aixetes i sanitaris; el moble, als paviments i revestiments; la il·luminació, i el tèxtil i la llar.

SMM 23 adv SALONE 1920x1080