Ja està a la venda: des d'aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, Domma activa les vendes del llibre de relats Som menopàusiques, i què? 50 relats de dones sense regles. A canvi d'una donació d'un euro, les persones interessades en conèixer aquestes singulars històries contribuiran al programa de recaptació de fons amb què l'empresa catalana especialitzada en acompanyament a la menopausa vol finançar nous estudis sobre el climateri. Qui contribueixi, rebrà en format digital el primer llibre de relats reals sobre la menopausa.

 

Veu

Amb aquesta publicació de 50 testimonis, l'empresa líder en investigació, acompanyament i tractament de la menopausa busca donar veu a la dona madura; visibilitzar el climateri; fomentar la comprensió per part de la societat; i contribuir a la investigació de la menopausa. A diferència de les obres que s'han publicat fins ara sobre el climateri, no es tracta d'un llibre de continguts mèdics o tècnics ni d'un recopilatori de consells d'especialistes en menopausa. "Amb aquesta publicació des de Domma aportem un nou enfocament basat en dones anònimes reals per desmitificar l'experiència de la menopausa i demostrar que hi ha infinites cares en aquesta etapa, mostrant-les tal qual, sense filtres, perquè hi hagi més comprensió sobre què és realment la menopausa", assenyala Mireia Roca, cofundadora de l'empresa.

La invisibilització

Amb el llibre, Domma vol alertar sobre la doble invisibilització i discriminació que pateixen les dones en la societat actual en arribar a la menopausa. D'una banda, aquesta deriva del fet de ser dones i, per un altre, de l'errònia associació del climateri amb la vellesa, el que afegeix una discriminació per edat vinculada al gènere. "S'utilitza el terme 'menopàusica' com despectiu, per indicar que la dona deixa de ser atractiva, que ja no és jove, que ja no és fèrtil ni pot tenir fills, que s'acaba el bo de la seva vida, que és incapaç, que ja no té desig sexual ni és desitjable. Però el valor d'una dona no hauria d'anar lligat a la seva capacitat reproductiva o a la seva joventut", apunta Mireia Roca.