Val, d'acord: el teu amic, la teva germana o la teva prima|cosina la del poble s'ho han vist fer a no sé que desaprensiu a Tik Tok, ells han provat i els ha sortit divinament però, millor, no ho facis: tots ells, més aviat o més tard, han de comprar-se una cafetera nova. No, posar llet en comptes d'aigua a la teva cafetera monodosi és una molt mala idea.

 

 

 

Per què?

Una cafetera és una màquina senzilla dissenyada amb una finalitat única: fer cafè amb aigua i càpsules. El sistema és simple: col·loques la càpsula, omples d'aigua el dipòsit, encens la màquina i l'aigua a pressió a més de 100è infusiona amb el contingut de la càpsula uns 20 segons i la cafetera aboca|vessa a la teva tassa el que hagis triat prendre: cafè, si la càpsula és de cafè; llet, si la càpsula és de llet; xocolata; si el que has escollit és això i fins a te o brou, que de tot hi ha, però en el dipòsit sempre hi ha d'haver aigua.

Què li fa la llet a la màquina?

La llet és molt rica i és summament nutritiva però, si la trobes al teu supermercat, no la utilitzis per omplir el dipòsit de la teva cafetera: conté nata i altres components, no reacciona davant de la calor igual que l'aigua i pot formar fins i tot bombolles capaces d'embussar el conducte de sortida i espatllar la vàlvula de seguretat. La nata, a més, es pot recremar i el cafè acabarà sabent amarg. Si vols fer l'experiment, tu mateix, però veu incloent una cafetera de càpsules nova a la carta que escriuràs als Reis. De fet, el millor que pots fer si t'agrada el cafè amb llet bo de veritat és demanar-los una cafetera monodosi amb dipòsit per a llet, que també n'hi ha.