La superfície dedicada a la producció ecològica va créixer un 1,5% a Espanya durant l'any 2022, la qual cosa fa que, amb els seus 2,67 milions d'hectàrees, suposi un 11% del total de la superfície agrària nacional. En els últims 10 anys, ha passat del 7,5% de 2012 a l'11% registrat a finals de 2023.
Majoria de pastures
Amb tot, més de la meitat de la superfície ecològica correspon a pastures. Són, en concret, 1,45 milions d'hectàrees que suposen un 51% dels 2,67 milions d'hectàrees dedicades a producció ecològica. Els cultius permanents ocupen el 28,5% (unes 800.000 hectàrees) i les terres de cultiu, un 20,19% (575.000 hectàrees). D'entre aquestes últimes, les terres dedicades a cereal són majoria amb un 42%. Després, figuren els guarets (32%) i les plantes dedicades a alimentació animal (9%). Les dades procedeixen del Ministeri d'Agricultura.
I els cultius permanents?
La majoria de les hectàrees dedicades a aquesta activitat es destinen a la producció de fruita seca (36%) i oliva (32%). Les vinyes ecològiques representen un 18,5% de la superfície. La ramaderia ecològica ha crescut també un altre 1,5% i, així, a finals de 2022 funcionaven gairebé 10.000 explotacions més d'aquest tipus que fa un any.