Les deu entitats que formen la citada Aliança així ho consideren: “després d’un llarg període en què els resultats de cerca de Google han estat perjudicant la visibilitat del contingut web, el català comença a recuperar visibilitat en els resultats de cerca de Google”, apunten en un comunicat en el que afirmen també que porten “mesos” treballant “conjuntament amb Google i altres cercadors” per aconseguir-ho.

3f94f5b3 949f 44fe b443 b4ef210b1549 16 9 aspect ratio default 0
 

Equip específic

L’Aliança explica també que ha destinat “un equip específic, encapçalat per Albert Cuesta i Pep Masoliver, que amb el suport i les aportacions dels tècnics i especialistes de totes les entitats ha diagnosticat l’abast del problema analitzant el trànsit de més de 600 pàgines web amb contingut en català i en altres idiomes”. Les conclusions es recullen en un informe publicat aquest estiu.

23 punts de creixement

En concret, s’ha confirmat des de l’Aliança, que en les cerques d’un conjunt arbitrari de descriptors que observen periòdicament, la presència de pàgines en català entre els tres primers resultats s’ha més que duplicat: fa un mes eren només el 24% mentre actualment són el 57%. Els usuaris que tenen correctament configurades les seves opcions d’idioma poden verificar-ho fent cerques com «línia L5 metro», «merce rodoreda» o «fc barcelona», que abans portaven a pàgines en castellà i ara ho fan a pàgines en català.