Dins del Top 10 de vendes de Steam Charts, amb crítiques favorables gairebé unànimes i, fins i tot, amb anuncis més o menys velats de nous capítols de la saga: d'aquesta manera és com s'ha estrenat Return to Monkey Island en aquests poc més de deu dies des que va sortir a la venda. Les aventures gràfiques nuna se'n van anar, però mai (almenys en els últims vint anys) no s'havia escrit tant i de manera tan elogiosa sobre elles. Hi haurà nous episodis de Maniac Mansion, la saga amb la qual va començar tot, i, qui sap, fins i tot igual tornem a veure Indiana Jones a la pantalla del PC ara que ja és oficial que hi haurà un cinquè lliurament de la saga en cinemes. Mentre tot això es concreta, i per si no teniu bastant amb Return to Monkey Island, hi ha altres aventures gràfiques semblants amb què podeu jugar. Si passes dels quaranta, segur que les coneixes, però sempre és bo tornar a gaudir-les i, si no, allà són perquè vegis quin tipus de vida (intel·ligent) va existir al món del videojoc abans de Red Dead Redemption 2.

Thimbleweed Park

Thimbleweed Park

Els experts en la saga Monkey Island diuen que es tracta de la millor opció si Return to Monkey Island ha fet que fins i tot se't salti una lagrimilla: Thimbleweed Park és també una obra de Ron Gilbert i fins i tot seus gràfics evoquen l'univers LucasArts. Els elements que inclou són infalibres: una ciutat semblant a Twin Peaks i un misteri; dos agents secrets que recorden a Mulder i Scully, els d'Expedient X; diàlegs amb aquesta gràcia especial que no tothom entén i situacions més que sorprenents amb enigmes que et posaran a prova. Els gràfics recorden molt els del primer Maniac Mansion i està disponible a Steam per 19,99 euros.

Day of the Tentacle

Day of the Tentacle Remastered

El segon capítol de la saga Maniac Mansion, Day of the Tentacle, s'ha va llançar el 1993, fa gairebé 30 anys i va ser remasteritzat el 2016. Ara, encara, està a la teva disposició a Steam per 14,99 euros. Amb tot, no és un dels meus jocs preferits de LucasArts i, d'entre les tres grans sagues (Monkey Island, Indiana Jones i Maniac Mansion) és el més fluix, però té el seu què.

Fate of Atlantis

Indiana Jones and the Fate of Atlantis

El segon capítol de la saga d'Indiana Jones (el primer va ser la versió en videojoc de la tercera pel·lícula de l'arqueòleg més famós del món, Indiana Jones and the Last Crusade) és, per a molts, el cim del gènere de les aventures gràfiques, mal que li pesi a Ron Gilbert i Monkey Island. Una història potent, un heroi sense igual i dificultat suficient per tenir-te moltes hores davant del PC malgrat datar de 1992. A Steam costa només 4,99 euros i, si et decideixes per comprar-la en un pack anomenat LucasArts Adventure pack, te l'emportes per 8.99 juntament amb The Last Crusade i uns altres dos títols clàssics del gènere: The Dig i Loom.