Fa unes setmanes explicàvem en aquesta mateixa secció com la pols de ferro podria convertir-se en el combustible del futur. Ara, un altre metall, en aquest cas l'alumini, sorprèn també com a alternativa energètica viable. T'expliquem com es faria.

alumini
alumini

Alumini recarregable

El projecte s'està desenvolupant actualment en l'Institut SPF de Tecnologia Solar de Suïssa, on es planteja per a l'alumini un procés similar al que es vol aplicar al ferro: mitjançant l'oxidació-reducció, l'alumini pot servir per produir i emmagatzemar energia. De fet, els responsables de la iniciativa han calculat que la seva densitat energètica és 50 vegades superior a la dels ions de liti que utilitzem a les bateries actuals.

Energia per a dos anys

Amb el procés que desenvolupen en l'Institut SPF, seria factible emmagatzemar en un bloc d'alumini d'1 metre cúbic fins a 23,5 Mwh, xifra amb què n'hi ha prou per proveir d'energia a una llar mitjana europea durant dos anys. L'energia específica de l'alumini, han calculat, equival a 8,7 kWh per kg i és àries desenes de vegades superior a la de les bateries dels cotxes elèctrics. Per carregar d'energia un bloc d'alumini, indiquen, basta amb un electrolitzador industrial proveït d'elèctrodes inerts i capaç d'aconseguir que l'alumini emmagatzema energia amb una eficiència propera al 65%. El pitjor de tot és que, a casa, hem canviat les finestres d'alumini per altres de PVC per a, ens van dir, estalviar energia.