L’ atorga l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’acrònim que porta per nom deixa clar el seu sentit:  Amed, per alimentació i mediterrània. Parlem, és clar dl reconeixement que l’Agència utilitza per distingir  les institucions d’aquest àmbit que garanteixen qualitat de servei i equilibri en els menús que ofereixen als pacintes.

foto nota premsa Fundaci uria 2024
foto nota premsa Fundaci uria 2024

Com s’aconsegueix

L’objectiu de l’acreditació Amed és promoure la salut a través de la millora de l’oferta, la identificació i la visibilització d’establiments de restauració que donen valor a l’alimentació mediterrània. Per aconseguir aquest distintiu, els establiments han de complir els requisits de l’acreditació Amed que, entre d’altres, són garantir que hi hagi productes integrals,primers plats a base de verdures, hortalisses o llegums, carn i peix a la planxa de segon, fruita a les postres, làctics sense sucres afegits, aigua no envasada de forma habitual i gratuïta i la utilització d’oli d’oliva per amanir i cuinar.

Objectius

L’objectiu de l’acreditació Amed és promoure la salut a través de la millora de l’oferta, la identificació i la visibilització d’establiments de restauració que donen valor a l’alimentació mediterrània. Juntament amb l’acreditació, es lliuren uns adhesius identificatius i uns tríptics, que informen els clients i usuaris dels establiments Amed de les garanties que ofereixen els establiments Amed quant a menjar bé i sa. Entre les darreres entitats que han obtingut la distinció figuren la Fundació Privada Àuria, la Fundació Sanitària d’Igualada, que ofereix un menú Amed al personal laboral, i Cuinats Torres, empresa familiar de menjars preparats que disposa d’una oferta saludable de primers i segons plats tots els dies de la setmana.