El motiu que la carn de tonyina sigui vermella i la dels altres peixos sigui blanca ja no és un misteri, encara que ens han ensenyat de manera senzilla que tractava sobre animals de sang calenta i d'altres que no, al mar pel que sembla no tot és tan senzill.
Els animals marítims compten amb característiques molt sorprenents, tal és el cas de la tonyina, que difereix en el color de la seva carn amb la dels altres peixos.
La tonyina i els factors que fan la seva carn vermella
Al mar hi ha la particularitat que no tots els peixos són ectodèrmics, el qual és el cas de la tonyina. Els taurons, per la seva part, són endotèrmics regionals, així com el peix lluna.
En el cas de les tonyines varia depenent de les espècies, però aquestes si solen ser més fosques que la de la resta dels peixos.
Hi ha diversos factors que influeixen en el color de la carn de la tonyina, se sap que aquests compte amb alt contingut de mioglobina. Aquest és un pigment que és a les cèl·lules musculars i que funciona com a dipòsit d'oxigen.
Addicional a això, els músculs de les tonyines compten amb una gran quantitat de vasos sanguinis, que a més tenen amb una elevada concentració d'hemoglobina.
Aquesta li permet nedar durant molt temps a una velocitat elevada, de fet, aquests peixos neden a 3 o 7 km /h i poden arribar a superar els 100 km/h.
Segons els investigadors, amb l'edat la mioglobina augmenta, és per aquesta raó que la tonyina més gran i longeva té un color vermell més intens. Quan aquests són capturats, la mioglobina es rovella ràpid i, per tant, el color vermell es torna marró.
Aquests factors fan que el color de la carn de la tonyina sigui vermell i en conseqüència el diferenciï d'altres peixos i espècies.
Pel que si vols consumir tonyina fresca no et deixis enganyar i verifica que la carn realment sigui vermella i no de color blanquinós.